Vorige week heb ik deze komkommers ingemaakt. Ze hebben een pittig randje door de peper korrels en chili flakes, maar als je daar niet van houdt kun je er altijd voor kiezen om minder in de pot te plaatsen. Als je het zoeter wilt kun je meer erythritol toevoegen in de pan. De komkommer kun je ook in allerlei vormen snijden. Heb je liever lange stukken, of dunnere plakjes? Het kan allemaal!
De ingemaakte komkommer vind ik heerlijk bij deze Aziatische gerechten of bijvoorbeeld als smaakvolle toevoeging bij een lunch.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintIngemaakte komkommer
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 1 pot
- Aantal koolhydraten: 1 g khd voor hele pot
Ingrediënten
- 450 g komkommer
- 2 knoflooktenen
- 1/2 rode ui
- 240 ml water
- 120 ml azijn
- 120 ml appelcider azijn
- 1/2 tl zout
- 50 g erythritol (klik)
- 1/2 tl mosterd zaad
- 1/2 tl hele peper korrels
- snuf chili flakes
Bereidingswijze
Snijd de komkommer in stukjes en plaats het in een gesteriliseerde pot.
Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes en voeg het bij de komkommer in de pot.
Breng de rest van de ingrediënten aan de kook in een pan en giet het voorzichtig bij de komkommers in de pot.
Draai de deksel direct op de pot en laat het afkoelen.
Plaats de pot in de koelkast.
Notities
Omdat er geen suiker wordt gebruikt is het niet lang houdbaar. Het blijft ongeveer 2 weken goed.
Sleutelwoorden: komkommer, ingemaakt, zoet zuur, zuur, zoet, suikervrij,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?