Ingemaakte komkommer

Vorige week heb ik deze komkommers ingemaakt. Ze hebben een pittig randje door de peper korrels en chili flakes, maar als je daar niet van houdt kun je er altijd voor kiezen om minder in de pot te plaatsen. Als je het zoeter wilt kun je meer erythritol toevoegen in de pan. De komkommer kun je ook in allerlei vormen snijden. Heb je liever lange stukken, of dunnere plakjes? Het kan allemaal!

De ingemaakte komkommer vind ik heerlijk bij deze Aziatische gerechten of bijvoorbeeld als smaakvolle toevoeging bij een lunch.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ingemaakte komkommer

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 1 pot
  • Aantal koolhydraten: 1 g khd voor hele pot

Ingrediënten

  • 450 g komkommer
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode ui
  • 240 ml water
  • 120 ml azijn
  • 120 ml appelcider azijn
  • 1/2 tl zout
  • 50 g erythritol (klik)
  • 1/2 tl mosterd zaad
  • 1/2 tl hele peper korrels
  • snuf chili flakes

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in stukjes en plaats het in een gesteriliseerde pot.
Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes en voeg het bij de komkommer in de pot.
Breng de rest van de ingrediënten aan de kook in een pan en giet het voorzichtig bij de komkommers in de pot.
Draai de deksel direct op de pot en laat het afkoelen.
Plaats de pot in de koelkast.


Notities

Omdat er geen suiker wordt gebruikt is het niet lang houdbaar. Het blijft ongeveer 2 weken goed.

Sleutelwoorden: komkommer, ingemaakt, zoet zuur, zuur, zoet, suikervrij,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.