Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiaanse ovenschotel

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2 porties

Ingrediënten

Puree:

  • 375 g pompoenpuree

Gehakt:

  • 25 g ui
  • 1 knoflookteentje
  • 50 g peen
  • 200 g gehakt
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 10 ml sojasaus
  • 50 g champignons
  • 50 g paprika
  • 200 g courgette
  • 200 ml passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 40 g geraspte kaas

Bereidingswijze

(Ik heb ongeveer 600 g pompoen gebruikt voor 400 g pompoen puree)
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel het over een bakplaat.
Sprenkel olijfolie, peper en een beetje zout over de pompoen en rooster de pompoen ongeveer 35 minuten beetgaar in de oven op 170c hetelucht.
Pureer de pompoenblokjes tot pompoenpuree.

Snipper het uitje, knoflook en snijd de peen in kleine stukjes.
Rul het gehakt de ui, knoflook en peen.
Voeg na enkele minuten de kruiden en sojasaus toe.
Snijd de champignons, paprika en courgette in stukjes, voeg het bij de gehakt in de pan en bak het enkele minuten.
Schenk de tomatensaus en tomatenpuree erbij en laat het pruttelen tot de peen gaar is gekookt.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, met daaroverheen de pompoenpuree en geraspte kaas.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven op 160c.

 


Sleutelwoorden: ovenschotel, gehakt, Italiaans, pasta, Italiaanse, koolhydraatarm, puree, pompoen, pompoenpuree,