Ik heb vanochtend deze overheerlijk en smaakvolle ovenschotel gemaakt met puree van pompoen. We hebben nog volop pompoenen uit de moestuin dus dat maakt het extra lekker en leuk! Ovenschotels zijn super praktisch omdat de schotel alleen nog maar in de oven hoeft voordat er gegeten wordt. Je maakt het dus makkelijk van tevoren klaar en je kunt er ook allerlei left-over groenten in verwerken.
Klik hier voor meer ovenschotel recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintItaliaanse ovenschotel
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 2 porties
Ingrediënten
Puree:
- 375 g pompoenpuree
Gehakt:
- 25 g ui
- 1 knoflookteentje
- 50 g peen
- 200 g gehakt
- snuf peper
- snuf zout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 10 ml sojasaus
- 50 g champignons
- 50 g paprika
- 200 g courgette
- 200 ml passata
- 1 el tomatenpuree
- 40 g geraspte kaas
Bereidingswijze
(Ik heb ongeveer 600 g pompoen gebruikt voor 400 g pompoen puree)
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel het over een bakplaat.
Sprenkel olijfolie, peper en een beetje zout over de pompoen en rooster de pompoen ongeveer 35 minuten beetgaar in de oven op 170c hetelucht.
Pureer de pompoenblokjes tot pompoenpuree.
Snipper het uitje, knoflook en snijd de peen in kleine stukjes.
Rul het gehakt de ui, knoflook en peen.
Voeg na enkele minuten de kruiden en sojasaus toe.
Snijd de champignons, paprika en courgette in stukjes, voeg het bij de gehakt in de pan en bak het enkele minuten.
Schenk de tomatensaus en tomatenpuree erbij en laat het pruttelen tot de peen gaar is gekookt.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal, met daaroverheen de pompoenpuree en geraspte kaas.
Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven op 160c.
Sleutelwoorden: ovenschotel, gehakt, Italiaans, pasta, Italiaanse, koolhydraatarm, puree, pompoen, pompoenpuree,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?