Omschrijving
Ik heb het kaneelbrood gebakken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 130 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 1 el psylliumvezels poeder (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 85 g roomboter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 175 g volle kwark
- 1 el kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Glaze:
- 25 ml slagroom
- poedersuiker vervanger  (klik)
Bereidingswijze
Verarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egale massa en schep het geheel in de bakvorm.
Strooi er 2 el bruine suikervervanger over en bak het kaneelbrood 50 tot 1 uur in de oven totdat het mooi goudbruin is geworden en laat het goed afkoelen.
Maak de glaze door de slagroom te mengen met poedersuiker vervanger. Er gaat ongeveer 4a5 el poedersuiker vervanger bij de slagroom.
Verdeel de glaze over het kaneelbrood en snijd het brood in plakjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaneel, brood, cake,