Gisteren heb ik deze overheerlijke kaneelbrood gebakken! Hij is getopt met een laagje glazuur en dat maakt het toch wel helemaal een compleet feestje. Hij is erg makkelijk om te maken, en ook handig om in plakjes in te vriezen (vries ze dan wel in zonder het glazuur). Je kan er altijd een eigen twist aan geven door er bijvoorbeeld noten door te mengen, cacaopoeder in plaats van kaneel te kiezen of bijvoorbeeld vanille met rood fruit. Alles is lekker!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKaneelbrood!
- Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 1.4 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb het kaneelbrood gebakken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 130 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 1 el psylliumvezels poeder (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 85 g roomboter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 175 g volle kwark
- 1 el kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Glaze:
- 25 ml slagroom
- poedersuiker vervanger (klik)
Bereidingswijze
Verarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egale massa en schep het geheel in de bakvorm.
Strooi er 2 el bruine suikervervanger over en bak het kaneelbrood 50 tot 1 uur in de oven totdat het mooi goudbruin is geworden en laat het goed afkoelen.
Maak de glaze door de slagroom te mengen met poedersuiker vervanger. Er gaat ongeveer 4a5 el poedersuiker vervanger bij de slagroom.
Verdeel de glaze over het kaneelbrood en snijd het brood in plakjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaneel, brood, cake,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoi Oanh,
Waar kan ik eiwitpoeder kopen?
Gr Alieke
Je kan er op klikken en dan kom je bij mijn winkeltje terecht 🤗
Physllium wel of niet erin… Staat streep door?
Als er een streep doorheen staat heb je waarschijnlijk per ongeluk erop geklikt 🙈
Hallo,
Laatste tijd lees ik in veel van je recepten ‘eiwitpoeder’. Van eiwit in (halfvolle) melk krijg ik puistjes. Daarom vermijd ik ook zuivel zoveel als mogelijk. Is dit eiwitpoeder met het melkeiwit te vergelijken? En zo ja: is er een alternatief dat ik in deze recepten kan gebruiken? Dank je.
Hallo Oanh,
Doordat ik hieronder een reactie van je van vandaag zag, bedacht ik me dat ik o.a. dit kaneelbrood ook graag wil maken. Maar ik twijfel over het eiwitpoeder. Weet jij dit misschien? Dank!
Hoi staat er 7.5 gram sukrin of 75 gram?
Smaakt het brood echt naar kaneel? Er zit maar 1 eetlepel kaneel in
Hoi, gistermiddag deze cake gemaakt. Ik heb er cacao en cranberry’s door gedaan. Heeeeeerlijk😜
Wat fijn dat je hebt genoten Hillie! 🥰
Dit kaneelbrood is zó lekker ❣ onwijs bedankt voor je lekkere recept!