Kaneelbrood!

Gisteren heb ik deze overheerlijke kaneelbrood gebakken! Hij is getopt met een laagje glazuur en dat maakt het toch wel helemaal een compleet feestje. Hij is erg makkelijk om te maken, en ook handig om in plakjes in te vriezen (vries ze dan wel in zonder het glazuur). Je kan er altijd een eigen twist aan geven door er bijvoorbeeld noten door te mengen, cacaopoeder in plaats van kaneel te kiezen of bijvoorbeeld vanille met rood fruit. Alles is lekker!

Ik heb het kaneelbrood gebakken met deze bakvorm.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 12 plakjes

1.4 khd per plakje

Glaze:

Bereidingswijze:

Verarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egale massa en schep het geheel in de bakvorm.
Strooi er 2 el Sukrin Gold over en bak het kaneelbrood 50 tot 1 uur in de oven totdat het mooi goudbruin is geworden en laat het goed afkoelen.

Maak de glaze door de slagroom te mengen met Sukrin Melis. Er gaat ongeveer 4a5 el Melis bij de slagroom.
Verdeel de glaze over het kaneelbrood en snijd het brood in plakjes.

Geniet! X

6 Comments

  1. Alieke van Eijkelenborg

    Hoi Oanh,

    Waar kan ik eiwitpoeder kopen?

    Gr Alieke

  2. Sharon Johnson

    Physllium wel of niet erin… Staat streep door?

  3. Hallo,

    Laatste tijd lees ik in veel van je recepten ‘eiwitpoeder’. Van eiwit in (halfvolle) melk krijg ik puistjes. Daarom vermijd ik ook zuivel zoveel als mogelijk. Is dit eiwitpoeder met het melkeiwit te vergelijken? En zo ja: is er een alternatief dat ik in deze recepten kan gebruiken? Dank je.

  4. Mireille

    Smaakt het brood echt naar kaneel? Er zit maar 1 eetlepel kaneel in

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.