Ingrediënten
- 80 g amandelmeel (klik)
- 20 g gesmolten roomboter
- 1 ei
- 30 g stroopvervanger (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 2 tl kaneel/koekkruiden
- 5 g eiwitpoeder (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egaal mengsel, wikkel het in vershoudfolie en leg het ongeveer 1 uur in de koelkast.
Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en leg het tussen 2 vellen bakpapier.
Gebruik de deegroller en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5cm.
Steek er koekjes uit met een uitsteekvormpje (ik heb kerstboompjes gebruikt maar sterretjes of poppetjes zijn ook erg leuk!)
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Laat de koekjes afkoelen en maak ondertussen eventueel glazuur door poedersuiker vervanger te mengen met enkele druppels water of kleurstof en versieren maar!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koek, kerst, kerst koekjes,