Ingrediënten
- 200 g sperziebonen
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilet
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 75 g champignons
- 100 g tomaten
- 50 g paprika
- 2 el tomatenpuree
- 200 g creme fraiche
- 1/2 bouillonblokje
- peper
- zout
- verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de sperzieboontjes in stukjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes en fruit het met de uitjes en knoflook in een pan met een scheutje boter of olie.
Voeg de kruiden toe en bak het een minuut mee.
Snijd ondertussen de champignons, tomaten en paprika in blokjes en voeg het met de tomatenpuree, creme fraiche en het bouillonblokje in de pan.
Laat de kip madras pruttelen totdat de kip mals is gebakken.
Garneer de kip madras met verse koriander.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, lowcarb, kip, madras, curry,