Gisteren maakte ik deze smaakvolle kip madras. Hij is heerlijk van smaak en lekker met allerlei groenten! Ik heb gekozen voor paprika, tomaat, champignons en sperziebonen. Maar hij is ook verrukkelijk met bijvoorbeeld courgette, broccoli, pastinaak of bloemkool. Het gerecht is makkelijk om te maken en het allerlekkerst met bijvoorbeeld rijst van groenten of deze koolhydraatarme nasi.
Ik heb een hoop heerlijke kruiden gebruikt. Mijn georganiseerde kruidenla met deze super handige kruidenpotjes (klik) maakt het voor mij extra leuk en overzichtelijk om de lekkerste kruidencombi’s te maken!
Klik hier voor meer smakelijke recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKip madras
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 3 porties
- Aantal koolhydraten: 7,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 200 g sperziebonen
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilet
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 75 g champignons
- 100 g tomaten
- 50 g paprika
- 2 el tomatenpuree
- 200 g creme fraiche
- 1/2 bouillonblokje
- peper
- zout
- verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de sperzieboontjes in stukjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kipfilet in blokjes en fruit het met de uitjes en knoflook in een pan met een scheutje boter of olie.
Voeg de kruiden toe en bak het een minuut mee.
Snijd ondertussen de champignons, tomaten en paprika in blokjes en voeg het met de tomatenpuree, creme fraiche en het bouillonblokje in de pan.
Laat de kip madras pruttelen totdat de kip mals is gebakken.
Garneer de kip madras met verse koriander.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, lowcarb, kip, madras, curry,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?