Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip met groenten

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 9.8 g khd per portie

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el kokosolie / olijfolie
  • 300 g kippendijen
  • 2 el kerrie masala
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 g peen
  • 300 g snijbonen
  • 250 g tomaat
  • 1/2 bouillonblokje
  • water

Bereidingswijze

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit het in een pan met kokosolie of olijfolie.
Snijd de kip in stukjes en voeg het samen met de kruiden, tomatenpuree en laurier toe aan de pan.
Bak de kip enkele minuten gaar en snijd ondertussen de groenten in stukjes.
Voeg de gesneden groenten met het bouillonblokje toe en schenk water bij het geheel totdat alles net onder water staat.
Laat het geheel pruttelen totdat de peen gaar is gekookt.


Notities

Als je koolhydraatbeperkt eet is zoete aardappel ook een heerlijke toevoeging!

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, kip, groenten, tajine, stoofpotje, left overs