Vanochtend heb ik namelijk dit heerlijk maaltje gemaakt. Ideaal om van tevoren te maken omdat alle smaken heerlijk kunnen intrekken en dit soort gerechten zijn de volgende dag altijd nog lekkerder! Het gerecht is heel eenvoudig in elkaar getoverd en tegelijkertijd super smaakvol. Je kunt er bijvoorbeeld zoete aardappel aan toevoegen als je koolhydraatbeperkt eet. Dit gerecht leent zicht namelijk perfect voor het verwerken van left-over groenten!
Klik hier voor meer stoof gerechten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKip met groenten
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3 porties
- Aantal koolhydraten: 9.8 g khd per portie
Ingrediënten
- 50 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el kokosolie / olijfolie
- 300 g kippendijen
- 2 el kerrie masala
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- snuf peper
- snuf zout
- 1 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 250 g peen
- 300 g snijbonen
- 250 g tomaat
- 1/2 bouillonblokje
- water
Bereidingswijze
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit het in een pan met kokosolie of olijfolie.
Snijd de kip in stukjes en voeg het samen met de kruiden, tomatenpuree en laurier toe aan de pan.
Bak de kip enkele minuten gaar en snijd ondertussen de groenten in stukjes.
Voeg de gesneden groenten met het bouillonblokje toe en schenk water bij het geheel totdat alles net onder water staat.
Laat het geheel pruttelen totdat de peen gaar is gekookt.
Notities
Als je koolhydraatbeperkt eet is zoete aardappel ook een heerlijke toevoeging!
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, kip, groenten, tajine, stoofpotje, left overs
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!