Ingrediënten
Bodem:
- 100 g kokosmeel (klik)
- 1 ei
- 15 g erythritol (klik)
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Vulling:
- 70 g kokosrasp
- 4 eieren
- 400 ml kokosroom blik
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten tot een deeg en verdeel het over de bodem van de springvorm.
Bak de boden 10 minuten in de oven.
Mix ondertussen de ingrediënten voor de vulling tot een romig mengsel en schep het bovenop de bodem en bak het 50-55 minuten goudbruin in de oven op 150c.
Laat de taart goed afkoelen.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, suikervrij, taart, kokos, zonder amandelmeel,