Deze taart heb ik gemaakt voor de challenge deze week! Het is een recept voor taart zonder amandelmeel voor de mensen die er niet zo fan van zijn of juist dol zijn op kokos! Wist je dat je in veel recepten de amandelmeel kunt vervangen voor gemalen hazelnoten of zonnebloempitten?
De taart is naast amandelmeel vrij ook mega makkelijk om te maken. Het is een kwestie van mixen en bakken! Ik heb een kokos vanille smaak gegeven aan de taart maar limoen lijkt mij ook verrukkelijk!
Deze taart heb ik gebakken met deze hoge keramische springvorm.
Klik hier voor meer taart recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKokos taart!
- Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten
- Porties: 12 puntjes
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per punt
Ingrediënten
Bodem:
- 100 g kokosmeel (klik)
- 1 ei
- 15 g erythritol (klik)
- 30 g roomboter op kamertemperatuur
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
Vulling:
- 70 g kokosrasp
- 4 eieren
- 400 ml kokosroom blik
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten tot een deeg en verdeel het over de bodem van de springvorm.
Bak de boden 10 minuten in de oven.
Mix ondertussen de ingrediënten voor de vulling tot een romig mengsel en schep het bovenop de bodem en bak het 50-55 minuten goudbruin in de oven op 150c.
Laat de taart goed afkoelen.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, suikervrij, taart, kokos, zonder amandelmeel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!