Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
- 6 eieren
- snufje zout
- 15 g sesamzaad
- 125 g gebroken lijnzaad (klik)
- 100 g kokosmeel (klik)
- 10 g psylliumvezels (klik)
- oregano (of andere lekkere kruiden )
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 7 g gist (1 zakje)
- 100 g gesmolten roomboter
- 150 g Griekse yoghurt
- 150 ml heet/warm water
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Leg de eidooiers apart.
Meng de sesamzaad, gebroken lijnzaad, kokosmeel, psylliumvezels, oregano, wijnsteenbakpoeder, zout en gist.
Meng de eidooiers met de gesmolten roomboter en Griekse yoghurt.
Meng de droge ingrediënten met het eidooier mengsel en voeg het water toe en vervolgens de eiwitten.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten op een warme plek rijzen.
Bak het brood ongeveer 55 minuten in de oven op 160c en snijd zodra deze is afgekoeld.
Notities
Heerlijk bij een heerlijk kopje soep, gewoon met roomboter, een plakje kaas of ander lekkers!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rogge, brood, roggebrood, brood, broodje, broodjes