Afgelopen week heb ik “roggebrood” gemaakt voor de Challenge. Er waren een aantal mensen die geen chia en hennep mogen eten vanwege gezondheidsproblemen en daar heb ik een aangepast recept voor gemaakt.
Klik hier voor meer brood recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarm roggebrood zonder chia!
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 15
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
- 6 eieren
- snufje zout
- 15 g sesamzaad
- 125 g gebroken lijnzaad (klik)
- 100 g kokosmeel (klik)
- 10 g psylliumvezels (klik)
- oregano (of andere lekkere kruiden )
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 7 g gist (1 zakje)
- 100 g gesmolten roomboter
- 150 g Griekse yoghurt
- 150 ml heet/warm water
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Leg de eidooiers apart.
Meng de sesamzaad, gebroken lijnzaad, kokosmeel, psylliumvezels, oregano, wijnsteenbakpoeder, zout en gist.
Meng de eidooiers met de gesmolten roomboter en Griekse yoghurt.
Meng de droge ingrediënten met het eidooier mengsel en voeg het water toe en vervolgens de eiwitten.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten op een warme plek rijzen.
Bak het brood ongeveer 55 minuten in de oven op 160c en snijd zodra deze is afgekoeld.
Notities
Heerlijk bij een heerlijk kopje soep, gewoon met roomboter, een plakje kaas of ander lekkers!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rogge, brood, roggebrood, brood, broodje, broodjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Groot succes dit brood! Toen ik het maakte , zag het er niet uit. Maar eet nu elke ochtend een snee, met hüttenkase. Dank je wel
Wauw wat leuk om te lezen!! Fijn dat je er blij mee bent Marjolein! 🤗🖤
Geweldig brood heb er vele geprobeerd, dit is het beste trouwens alle recepten die ik tot nog toe geprobeerd heb zijn geweldig!! Heb 4 van je boeken de 5de kan ik hier in België niet meer krijgen nl meer koolhydraatarme recepten. Hoop dat je nog lang doorgaat met je recepten, vooral de Thaise en de Indonesische vind ik verrukkelijk!