Koolhydraatarm roggebrood zonder chia!

Afgelopen week heb ik “roggebrood” gemaakt voor de Challenge. Er waren een aantal mensen die geen chia en hennep mogen eten vanwege gezondheidsproblemen en daar heb ik een aangepast recept voor gemaakt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarm roggebrood zonder chia!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 15
  • Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt!


Ingrediënten

  • 6 eieren
  • snufje zout
  • 15 g sesamzaad
  • 125 g gebroken lijnzaad
  • 100 g kokosmeel
  • 10 g psylliumvezels
  • oregano (of andere lekkere kruiden )
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 7 g gist (1 zakje)
  • 100 g gesmolten roomboter
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 150 ml heet/warm water

 


Bereidingswijze

Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Leg de eidooiers apart.
Meng de sesamzaad, gebroken lijnzaad, kokosmeel, psylliumvezels, oregano, wijnsteenbakpoeder, zout en gist.
Meng de eidooiers met de gesmolten roomboter en Griekse yoghurt.
Meng de droge ingrediënten met het eidooier mengsel en voeg het water toe en vervolgens de eiwitten.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten op een warme plek rijzen.
Bak het brood ongeveer 55 minuten in de oven op 160c en snijd zodra deze is afgekoeld.


Notities

Heerlijk bij een heerlijk kopje soep, gewoon met roomboter, een plakje kaas of ander lekkers!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rogge, brood, roggebrood, brood, broodje, broodjes

2 Comments

  1. Marjolein Berger

    Groot succes dit brood! Toen ik het maakte , zag het er niet uit. Maar eet nu elke ochtend een snee, met hüttenkase. Dank je wel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.