Ingrediënten
- 4 eieren
- snufje zout
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 200 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g roomkaas
- 10 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 75ml ongeklopte slagroom
- 5 g erythritol (klik)
- 100 g aardbeien
- 15 g 85% pure chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de erythritol, vanille, Griekse yoghurt, wijnsteenbakpoeder, zout en het amandelmeel.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het amandelmeel mengsel.
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en schep het beslag in de bakvorm.
Bak de slof ongeveer 30 minuten in de oven tot het goudbruin is geworden.
Laat de slof afkoelen en meng de roomkaas met de erythritol en vanille.
Verdeel het over de slof en leg de aardbeien erbovenop (laat het midden open voor de slagroom).
Klop de slagroom stijf met de erythritol en spuit de slagroom in het midden.
Snijd de chocolade tot slot in stukjes en garneer de aardbeienslof met de chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slof, aardbeien, aardbeienslof,