De challenge van deze week is deze koolhydraatarme aardbeienslof geworden! Heerlijk voor bij de koffie of thee.
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme aardbeienslof!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 5.2 g khd per persoon
Ingrediënten
- 4 eieren
- snufje zout
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 200 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g roomkaas
- 10 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 75ml ongeklopte slagroom
- 5 g erythritol (klik)
- 100 g aardbeien
- 15 g 85% pure chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng de eidooiers met de erythritol, vanille, Griekse yoghurt, wijnsteenbakpoeder, zout en het amandelmeel.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het amandelmeel mengsel.
Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en schep het beslag in de bakvorm.
Bak de slof ongeveer 30 minuten in de oven tot het goudbruin is geworden.
Laat de slof afkoelen en meng de roomkaas met de erythritol en vanille.
Verdeel het over de slof en leg de aardbeien erbovenop (laat het midden open voor de slagroom).
Klop de slagroom stijf met de erythritol en spuit de slagroom in het midden.
Snijd de chocolade tot slot in stukjes en garneer de aardbeienslof met de chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slof, aardbeien, aardbeienslof,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Stapel …moet denk ik spatel zijn…….
Ziet er goed uit…. Na mn vakantie maar even proberen…
Xx
Dank je wel Oahn voor dit geweldige recept. Ik heb de slof met Moederdag gemaakt en iedereen vond m geweldig. Hij zag er ook professioneel uit.
Super leuk om te lezen Astrid! ?