Ingrediënten
- 60 g sojameel
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 25 g amandelmeel (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 10 g erythritol (klik)
- 2 eieren
- 70 ml ongezoete amandelmelk
- 1/2 tl vanille-extract (klik) of een snuf kaneel
- Appelbeignet: 1 grote appel (100 g)
- Olie
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de appels, de olie en poedersuiker tot een egaal beslag. Het mag niet te stevig zijn en niet te waterig. Voeg eventueel extra amandelmelk toe als het te stevig is, doseren is de truc!
Verwarm de olie in een pannetje.
Maak een mooi bolletje met een ijsschepper of twee lepels en glijd het bolletje beslag rustig in het pannetje met hete olie.
Als je appelbeignets wilt maken, schil de je appel, verwijder je de klokhuis en snijd je 8 schijven van de appel. Doop de schijven in het beslag en glijd de schijven in het pannetje met olie. Draai de oliebollen of appelbeignets na enkele minuten om en haal ze uit de olie als ze mooi bruin zijn geworden. Laat ze even uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Serveer de oliebollen of appelbeignets met kaneel en/of poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oliebollen, appelbeignet, beignet, oud en nieuw,