December is niet compleet zonder oliebollen en appelbeignets! Heerlijk als tussendoortje en natuurlijk met oud en nieuw! Mijn favoriet is zonder twijfel de appelbeignets. Zo lekker sappig en perfect in verhouding! Heerlijk met de appels waar oma haar appeltaarten mee maakt.
Klik hier voor andere oliebollen recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme appelbeignets en oliebollen!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 6 oliebollen of 8 appelbeignets
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per oliebol, 2.7 g khd per appelbeigne
Ingrediënten
- 60 g sojameel
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 25 g amandelmeel (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 10 g erythritol (klik)
- 2 eieren
- 70 ml ongezoete amandelmelk
- 1/2 tl vanille-extract (klik) of een snuf kaneel
- Appelbeignet: 1 grote appel (100 g)
- Olie
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de appels, de olie en poedersuiker tot een egaal beslag. Het mag niet te stevig zijn en niet te waterig. Voeg eventueel extra amandelmelk toe als het te stevig is, doseren is de truc!
Verwarm de olie in een pannetje.
Maak een mooi bolletje met een ijsschepper of twee lepels en glijd het bolletje beslag rustig in het pannetje met hete olie.
Als je appelbeignets wilt maken, schil de je appel, verwijder je de klokhuis en snijd je 8 schijven van de appel. Doop de schijven in het beslag en glijd de schijven in het pannetje met olie. Draai de oliebollen of appelbeignets na enkele minuten om en haal ze uit de olie als ze mooi bruin zijn geworden. Laat ze even uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Serveer de oliebollen of appelbeignets met kaneel en/of poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oliebollen, appelbeignet, beignet, oud en nieuw,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Zo! Super! Maar welke vervanging zou ik voor sojameel kunnen gebruiken?
Appels zijn toch niet koolhydraatarm?
Beste Oanh, zou je deze oliebollen ook in de airfryer kunnen doen?
Nee ik vrees dat het dan een grote kliederboel wordt 😉
Hoe warm moet de olie zijn? 180 graden?
Als je ze in de olie stopt, moet het een beetje knisperen. Dan is het goed en dan op een middel vuurtje goudbruin bakken 🙂
Kan ik de sojameel vervangengen voor kokosmeel
Kan je ook kokosmeel gebruiken ipv sojameel
Kun je de stevia ook weglaten? Mijn man vindt alle kunstmatige zoetstoffen niet lekker.
Vr Gr Nicole
Jahoor Nicole! Dat is alleen voor de smaak 🙂
Kunnen deze ook de oven in ipv de olie?
zou je niet evt wat extra gist toe kunnen voegen zodat ze wel in de airfryer kunnen?
Kan ik dit beslag een avond van te voren maken en een nacht laten staan?
Kan ik het beslag een dag eerder klaarmaken en de volgende dag bakken?
Heeft iemand al een goede vervanger gevonden voor sojameel?
I.p.v. oliebollen heb ik voor oud en nieuw een oliebollencake gemaakt. Dus uit de oven een en een stuk minder vet. Dit kwam uit een pak dus absoluut niet koolhydraatarm. Als ik alles vervang voor de producten uit jouw lijst zal ik dan het zelfde resultaat krijgen en zou dit ook met appelbeignets het geval zijn?
Kan ik ook kokosmeel of amandelmeel gebruiken ipv sojameel? Of gebruik je Sojameel met een speciale rede?
Heb je hier antwoord op gekregen?
Hoor het graag terug
Mensen. De juiste Vetten is goed. Niet bang zijn voor Vet. Gebruik bijvoorbeeld kokosolie (zonder geur) of andere soorten olie.
Zou je i.p.v. appel ook plakjes courgette kunnen gebruiken waarbij je de zaadjes in het midden wegsnijd, dan goed laten drogen en met kaneel, sukrin of misschien bolero appel ofzo mengen en dat dan door het beslag halen. Volgens mij zit je dan nog lager in koolhydraten.
PS. Ben dol op je recepten.
Hallo, ik wil vast vooruit plannen voor oud en nieuw. In het recept staat sojameel. Ik wil graag weten of ik ook amandelmeel n of kokosmeel kan gebruiken? Ik ben nog niet zo lang begonnen met koolhydraatarm en deze soorten meel heb ik wel in huis. Sojameel niet. Daar zitten meer koolhydraten in toch? Hoop dat je me kunt vertellen of ik iets anders kan gebruiken dan sojameel.
Er zijn koolhydraatarme recepten. Ff op google intikken. Deze kunnen i de oven dus ook airfryer.
Je kunt ze ook even door het meel halen met zoetstof, san op de bakplaat in de air fryer.
Is sojameel noodzakelijk, of kun je dat vervangen door amandelmeel?
Oanh, zou je aub vragen beantworden over de sojameel? Ik wil zo graag oliebollen bakken maar heb geen sojameel….
” Kan ik ook kokosmeel of amandelmeel gebruiken ipv sojameel? Of gebruik je Sojameel met een speciale rede?”
Sojameel heeft goede bindende eigenschappen, dus je kunt het ook gebruiken om sauzen te binden of om eieren te vervangen in baksels. Als vuistregel geldt: 2 eetlepels water + 1 eetlepel sojameel is gelijk aan 1 ei.
Gevonden via Google, ik was er zelf ook benieuwd naar. 😉
Welke olie wordt gebruikt om in te bakken?
Loop hier ook tegen het ‘probleem’ sojameel aan, heb het niet in huis. Dus hopelijk kan het ook met een vervanger.
Waardoor kan ik het sojameel vervangen aub? Ik heb nl. een soja allergie.
Mijn dochter doet sinds kort een medisch dieet, zonder of beperkt koolhydraten. Ik wil dit recept proberen. Zodat ze geen uitzondering is.
Wat doet sojameel? Kan het vervangen worden?
Lijkt verl menden heerlijk. Helaas geen enkele reactie betreffende vervangen sojameel. Beetje afknapper nu…
Als je ff googelt; sojameel kan vervangen door lupinemeel. Weliswaar ook niet zo standaard, maar laat ik dat wél in huis hebben.
Waar kan ik koolhydraatarm sojameel of lupinemeel vinden. Ja toetsenbordridders ik heb google geraadpleegd en krijg vage antwoorden.Niet koolhydraatarm wel met zeer grote mate geschikt voor beperkt.
★★★