Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 300 g geraspte mozzarella
- 75 g roomkaas
- 50 g roomboter
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g kokosmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 el psylliumvezels (klik)
Topping:Â
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 g kaneel
Bereidingswijze
Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de mozzarella, roomkaas en boter in een pan.
Verwarm de oven voor op 160c.
Voeg nadat de kaas gesmolten is de bruine suikervervanger, wijnsteenbakpoeder, zout, kokosmeel en psylliumvezels toe, daarna de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een deeg.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol er 8 dikke slierten van.
Meng in een aparte schaal de bruine suikervervanger en kaneel en rol de slierten erdoor.
Rol de slierten tot een bolus (maak ze maar lekker hoog want ze zakken best in) en bak de bolussen/kaneelbroodjes tot slot 25 minuten in de oven.
Ze zijn het lekkerst als ze warm zijn! Warm ze eventueel nog eventjes kort op in de oven voordat je gaat smullen.
Â
Â
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bolus, bolussen, kaneel, broodjes,