Ohhhhh deze bolussen.. Wat zijn ze heerlijk geworden! Deze bolussen lijken erg op kaneelbroodjes, en zijn lekker zacht van binnen, hebben een beetje bite en ze zijn bovenal heerlijk van smaak én zijn zeer laag in koolhydraten! Super leuk om te maken voor Pasen, brunch of voor de lekkere trek!
Heb je deze heerlijke croissantjes en pecanbroodjes al gezien?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!
PrintKoolhydraatarme bolussen!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 1
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 300 g geraspte mozzarella
- 75 g roomkaas
- 50 g roomboter
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g kokosmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 el psylliumvezels (klik)
Topping:
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 g kaneel
Bereidingswijze
Mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de mozzarella, roomkaas en boter in een pan.
Verwarm de oven voor op 160c.
Voeg nadat de kaas gesmolten is de bruine suikervervanger, wijnsteenbakpoeder, zout, kokosmeel en psylliumvezels toe, daarna de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een deeg.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol er 8 dikke slierten van.
Meng in een aparte schaal de bruine suikervervanger en kaneel en rol de slierten erdoor.
Rol de slierten tot een bolus (maak ze maar lekker hoog want ze zakken best in) en bak de bolussen/kaneelbroodjes tot slot 25 minuten in de oven.
Ze zijn het lekkerst als ze warm zijn! Warm ze eventueel nog eventjes kort op in de oven voordat je gaat smullen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bolus, bolussen, kaneel, broodjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Klinkt als een heerlijk recept. Helaas kan ik niet tegen kokos, is amandemeel een alternatief?
Hallo bolussen eet je niet warm maar kou met wat roomboter er op. Ik kom uit zeeland en daar eten we ze zo niet warm. want bolussen komen uit zeeland
Heerlijke broodjes. Alleen plakt het deeg zo erg dat ik er geen slierten van kan rollen. Maar Een gewoon bolletje wordt ook een heerlijk broodje😁
Hoe krijg je het deeg wat steviger? Het is bij mij heel plakkerig en zacht. Kan er geen slierten van maken.
Zou je ipv de roomkaas en mozzarella ook kwark kunnen gebruiken?
Is het kokosmeel te vervangen door een ander meel? En wat moet er dan evt nog meer aangepast worden?
Prima gelukt al zeg ik het zelf! Wel wat aan de droge kant. Zou iets meer boter helpen of juist niet?
Ze zijn heerlijk maar hoe kom jij aan 0.9 khd per stuk. Zit met het eiwit voor 1 bolus al op 0.98 khd. Wel grote eieren.
Heerlijke broodjes.
Plakte erg dat ik geen slierten kon maken.
Ik heb meer kaneel en sukrin gold gebruikt.
Ik had aan de hoe veelheid niet genoeg.
Waren erg lekker.
Hmm.. niet om over naar huis te schrijven. Verre van bolus. Ik denk dat als je de werkelijkheid niet kan benaderen, je het beter niet kan maken om teleurstelling te voorkomen. Niet voor herhaling vatbaar voor mij.