Ingrediënten
- 1 ei
- 150 g volle kwark
- 75 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 5 g cacaopoeder
- 15 g erythritol (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
Bereidingswijze
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje kokosolie of spray het in met olijfolie.
Mix het ei luchtig met de kwark en meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten in het apparaat.
Garneer de pannenkoeken bijvoorbeeld met caramelsaus, stroopvervanger en poedersuikervervanger!
Notities
Je kan de broodjes ook in de oven maken. Bak de pannenkoekjes dan bijvoorbeeld in deze bakvorm voor 25 minuten op 160c!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, brood, broodjes, cake, pannenkoek, pannenkoeken, pannenkoekenmaker