Ingrediënten
- 50 g ui
- 500 g courgettes
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 125 ml slagroom
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 3 takjes verse munt
- snufje zout
- snufje peper
Bereidingswijze
Snijd de ui en courgette in blokjes.
Fruit de ui in een pan met olijfolie, kneus het knoflook en voeg het toe aan de pan.
Voeg na enkele minuten de courgette toe en bak het enkele minuten mee.
Voeg vervolgens de slagroom, water en bouillonblokje toe en kook de courgetteblokjes beetgaar.
Pureer de courgette met de staafmixer.
Draai het vuur zachter en snijd ondertussen de munt fijn.
Voeg de munt toe en breng de soep tot slot op smaak met zout en peper.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, courgette, soep,