Courgette soep

Soep is een ideale manier om left over groenten te gebruiken. Voordat wij op vakantie gingen hadden we heel wat courgettes over waar wij dus deze smakelijke courgettesoep van hebben gemaakt. Hij is mega makkelijk om te maken, zowel warm als koud lekker en bovendien is het een mooi basisrecept voor allerlei lekkere twists. Probeer bijvoorbeeld broccoli toe te voegen, doperwten (koolhydraatbeperkt) of zoete aardappel (koolhydraatbeperkt) creme fraiche of bijvoorbeeld komkommer! Een beetje zalm, gebakken shiitakes, geitenkaas, gebakken spekblokjes en pijnboompitten zijn er ook heerlijk bij! Maak er een salade bij en je hebt een mooie avondmaal op tafel getoverd.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme courgettesoep

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 6.3 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 50 g ui
  • 500 g courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 takjes verse munt
  • snufje zout
  • snufje peper


Bereidingswijze

 

Snijd de ui en courgette in blokjes.
Fruit de ui in een pan met olijfolie, kneus het knoflook en voeg het toe aan de pan.
Voeg na enkele minuten de courgette toe en bak het enkele minuten mee.
Voeg vervolgens de slagroom, water en bouillonblokje toe en kook de courgetteblokjes beetgaar.
Pureer de courgette met de staafmixer.
Draai het vuur zachter en snijd ondertussen de munt fijn.
Voeg de munt toe en breng de soep tot slot op smaak met zout en peper.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, courgette, soep,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

14 Comments

  1. Avatar foto
    jahaira engelhardt

    Heerlijke soep. Dank je wel.

  2. Avatar foto

    1kilo. Courgettes gewoon in de schil klein snijden.
    2.5 of drie grote uien en zes teentjes knoflook glazig stoven
    Courget erbij en even paar minuten opbakken.
    Daarna :
    Verse peper en twee runderbouillonblokjes oplossen in grote beker met water en een rode peper minuscuul kleingesneden.
    Drie takken munt en vier takjes tijm.
    Alles erbij en bouillon tot driekwart onder cougettes en 25 minuten laten sudderen.
    Intussen een pakje spekjes uitbakken en erbij nadat de soep klaar is en met de staafmixer gepureerd is.
    Dan de kookroom naar believen
    Kan altijd nog bij serveren extra gegeven worden.
    De kracht van de soep zijn de uien en knoflook en bouillon met rode peper.

  3. Avatar foto

    Ik maak een nóg gezondere variant en vervang de slagroom door een avocado.

  4. Avatar foto

    Slagroom?? Een echte dikmaker! Je kunt deze vervangen door NA het koken magere koffiemelk toe te voegen

  5. Avatar foto

    Heel lekkere soep . Zelfs mijn man lust ze en is niet echt een soepeter!!!

    • Avatar foto

      Potverdorie wat leuk om te lezen! 🥰

    • Avatar foto

      Ten eerste; de soep is echt heel erg lekker maar, ik heb alles verdrievoudigt omdat ik ook voor de vriezer heb gekookt, behalve het water. Daar heb ik even ruim een liter van gebruikt maar de soep was erg dun voor courgette soep. Hoe kan dat?

  6. Avatar foto

    Heerlijk soepje wij hebben er nog wat verse lavas (maggiplant)bijgedaan was heerlijk.

  7. Avatar foto
    Joke Aalbers

    We hebben er ontbijtspek, puntpaprika en erwtjes aan toegevoegd waardoor het voor ons een maaltijdsoep werd. Deze houden we erin!
    Veel succes en we blijven je volgen! 😉😊

  8. Avatar foto

    Heerlijke soep en super makkelijk te maken. Ik hou heel erg van kerrie vandaar dat ik een eetlepel kerrie heb toegevoegd na het fruiten van de ui met de knoflook.

  9. Avatar foto

    Super lekkere soep

  10. Avatar foto

    lekkere soepje

  11. Avatar foto
    Annemieke

    Ik maak deze soep regel,Antigua, zo eenvoudig en heerlijk. Je kan er ook ham of zalmsnippers in doen.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.