Ingrediënten
- 400 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 eidooiers
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 120c.
Verwarm de slagroom in een pannetje met de vanille-extract en bruine suikervervanger.
Klop de eidooiers los en giet er een beetje hete slagroom bij en blijf roeren.
Meng al roerend de eidooiers bij de rest van de slagroom in de pan en roer tot het mengsel wat steviger is geworden.
Schenk het mengsel over 4 oven bestendige schaaltjes.
Leg de schaaltjes in een braadslee gevuld met water en bak de crème brûlée 55 minuten in de oven.
Laat de crème brûlée afkoelen en leg ze minimaal 3 uur in de koelkast.
Strooi erythritol gemixt met bruine suikervervanger over de bakjes en karameliseer de crème brûlée met een brander (of grill het goudbruin in de oven).
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, creme brulee, low carb, keto