Gisteren heb ik onder andere overheerlijke aardbeiencakejes gemaakt met eiwitten. Met de overgebleven eidooiers heb ik deze smaakvolle romige crème brûlée gemaakt. Hij is makkelijk om te maken en heerlijk als dessert!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme crème brûlée
- Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie
Ingrediënten
- 400 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 5 eidooiers
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 120c.
Verwarm de slagroom in een pannetje met de vanille-extract en bruine suikervervanger.
Klop de eidooiers los en giet er een beetje hete slagroom bij en blijf roeren.
Meng al roerend de eidooiers bij de rest van de slagroom in de pan en roer tot het mengsel wat steviger is geworden.
Schenk het mengsel over 4 oven bestendige schaaltjes.
Leg de schaaltjes in een braadslee gevuld met water en bak de crème brûlée 55 minuten in de oven.
Laat de crème brûlée afkoelen en leg ze minimaal 3 uur in de koelkast.
Strooi erythritol gemixt met bruine suikervervanger over de bakjes en karameliseer de crème brûlée met een brander (of grill het goudbruin in de oven).
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, creme brulee, low carb, keto,
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!