Crème brûlée

Gisteren heb ik onder andere deze overheerlijke aardbeiencakejes gemaakt met eiwitten. Met de overgebleven eidooiers heb ik een smaakvolle romige crème brûlée gemaakt. Hij is makkelijk om te maken en heerlijk als dessert!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme crème brûlée

  • Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 120c.

Verwarm de slagroom in een pannetje met de vanille-extract en bruine suikervervanger.
Klop de eidooiers los en giet er een beetje hete slagroom bij en blijf roeren.
Meng al roerend de eidooiers bij de rest van de slagroom in de pan en roer tot het mengsel wat steviger is geworden.

Schenk het mengsel over 4 oven bestendige schaaltjes.
Leg de schaaltjes in een braadslee gevuld met water en bak de crème brûlée 55 minuten in de oven.

Laat de crème brûlée afkoelen en leg ze minimaal 3 uur in de koelkast.

Strooi erythritol gemixt met bruine suikervervanger over de bakjes en karameliseer de crème brûlée met een brander (of grill het goudbruin in de oven).


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, creme brulee, low carb, keto

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.