Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 50 g Griekse yoghurt
- 1 ei
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- flinke snuf koekkruiden
Spijs:
Cake:
- 1 ei
- 100 g roomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g gesmolten roomboter
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- flinke snuf koekkruiden
- snufje zout
- 30 g rozijnen (koolhydraatbeperkt)
- 15 g amandelen (of andere noten)
Topping:
- amandelschaafsel
- eidooier
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Maak de bodem door alle ingrediënten van de bodem te mengen tot een egaal mengsel.
Maak er een mooie cirkel van van ongeveer 18diacm.
(ik heb een vel bakpapier gebruikt, maar je kan ook een springvorm gebruiken als je dat makkelijker vindt)
Maak vervolgens de spijs door alle ingrediënten te mengsen, en maak daar wederom een cirkel van en leg die bovenop de bodem.
Maak de bovenste cake laag door weer de ingrediënten te mengen tot een egaal mengsel en leg die bovenop de spijs.
Sprenkel amandelschaafsel over de dikke dries en smeer daar de eidooier over.
Bak de dikke dries ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.
Garneer de dikke dries tot slot met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: dikke, dries, speculaas, spijs, koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto,