Koolhydraatarme dikke dries!

Vandaag heb ik deze dikke dries gemaakt. Het is een soort van cake met speculaas als bodem, spijs als vulling met daar bovenop een lekkere cake gevuld met rozijntjes (koolhydraatbeperkt) amandelen en koekkruiden! En om het helemaal af te maken, een topping van amandelschaafsel en poedersuikervervanger.

Heb je deze dikke dries broodjes al eens gemaakt? Ook heerlijk!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme dikke dries!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Bodem:

Spijs:

Cake:

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Maak de bodem door alle ingrediënten van de bodem te mengen tot een egaal mengsel.
Maak er een mooie cirkel van van ongeveer 18diacm.
(ik heb een vel bakpapier gebruikt, maar je kan ook een springvorm gebruiken als je dat makkelijker vindt)
Maak vervolgens de spijs door alle ingrediënten te mengsen, en maak daar wederom een cirkel van en leg die bovenop de bodem.
Maak de bovenste cake laag door weer de ingrediënten te mengen tot een egaal mengsel en leg die bovenop de spijs.
Sprenkel amandelschaafsel over de dikke dries en smeer daar de eidooier over.
Bak de dikke dries ongeveer 30 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.

Garneer de dikke dries tot slot met poedersuikervervanger.


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Hij smaakt heerlijk kan alleen geen foto plaatsen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.