Ingrediënten
- 150 g aardbeien
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 275 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g roomkaas
- 40 g bruine suikervervanger (klik)
- 40 g gesmolten roomboter
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 4 eieren
Topping:
- 150 g roomkaas
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g aardbeien
Bereidingswijze
Snijd 150g aardbeien in stukjes en verwarm het met de bruine suikervervanger en vanille in een pannetje totdat de aardbeien tot puree is gekookt. Laat het vervolgens afkoelen.
Verwarm de oven op 160c.
Meng ondertussen de amandelmeel, eiwitpoeder, roomkaas, bruine suikervervanger, boter, wijnsteenpoeder en zout tot een luchtig en egaal mengsel en voeg 1 voor 1 de eieren er aan toe.
Mix als laatst de aardbeienpuree door het mengsel en schep het in de springvorm.
Bak de aardbeientaart ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
Meng de roomkaas met de bruine suikervervanger en vanille tot een romig mengsel en verdeel het bovenop de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en garneer de taart.
Notities
Test of de taart gaar is gebakken door een satéprikker in de taart te prikken.
Als de prikker droog uit de taart komt is de taart goed gaar gebakken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, low carb, keto,