Vanochtend ben ik heerlijk aan de bak gegaan voor wat verrukkelijke recepten met aardbeien! Het is namelijk bijna moederdag, een mooie gelegenheid om wat smakelijks te maken en te genieten van een verantwoord lekkernijtje met verse aardbeien. Deze taart is makkelijk om te maken en ook nog eens zacht, smaakvol, fris, fruitig en perfect voor een feestelijke gelegenheid!
Klik hier voor meer taart recepten.
Ik heb de cake gebakken met deze hoge keramische springvorm.
Ps: Als leuke Moederdag extraatje lijkt het mij leuk om een persoonlijk berichtje te schrijven in boek 6 en boek 7 als je deze besteld bij mijn winkeltje ✍
(Noteer dan bij opmerkingen dat je het boek gesigneerd wilt met eventueel een specifieke boodschap)
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije aardbeientaart!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 12 puntjes
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per punt
Ingrediënten
- 150 g aardbeien
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 275 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g roomkaas
- 40 g bruine suikervervanger (klik)
- 40 g gesmolten roomboter
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 4 eieren
Topping:
- 150 g roomkaas
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g aardbeien
Bereidingswijze
Snijd 150g aardbeien in stukjes en verwarm het met de bruine suikervervanger en vanille in een pannetje totdat de aardbeien tot puree is gekookt. Laat het vervolgens afkoelen.
Verwarm de oven op 160c.
Meng ondertussen de amandelmeel, eiwitpoeder, roomkaas, bruine suikervervanger, boter, wijnsteenpoeder en zout tot een luchtig en egaal mengsel en voeg 1 voor 1 de eieren er aan toe.
Mix als laatst de aardbeienpuree door het mengsel en schep het in de springvorm.
Bak de aardbeientaart ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.
Meng de roomkaas met de bruine suikervervanger en vanille tot een romig mengsel en verdeel het bovenop de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en garneer de taart.
Notities
Test of de taart gaar is gebakken door een satéprikker in de taart te prikken.
Als de prikker droog uit de taart komt is de taart goed gaar gebakken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, low carb, keto,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoeveel eieren dienen er in deze taart gebruikt te worden?
Hoeveel eieren moeten erin?
Hallo Oanh,
Dank je wel voor dit heerlijke recept, echter mis ik de eieren bij de ingrediënten..
Kan je die nog toevoegen?
Dank je wel en prettige weekend ????????
Jolanda Steenbrugge
Hai ik ben hem nu aan het maken, maar zie bij ingredienten 2x de bruine suiker. 1x 40 en 1x 30 gram. Moet het gewoon 70 gram zijn? Of 1 van beiden?