Omschrijving
Ik heb ze met deze vormpjes gemaakt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 30 g gesmolten roomboter
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 1/2 zakje espressopoeder
Vulling:
- 50 g slagroom
- 50 g roomkaas
- 1/2 zakje espressopoeder
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Topping:
- 50 g smeltchocolade (klik)
- 10 g macadamia noten (of andere noten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Druk het goed aan en maak een kuiltje in het midden zodat daar later de mokka crème in kan.
Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven totdat het goudbruin is geworden.
Maak ondertussen de mokka crème door de slagroom stijf te kloppen.
Meng de roomkaas door de slagroom heen samen met de espressopoeder en bruine suikervervanger.
Vul de koeken met de mokka creme als de koeken zijn afgekoeld en leg ze in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain marie en dip de koeken ondersteboven in de chocolade.
Verkruimel de noten over de chocolade nu het nog zacht is en leg ze tot slot in de koelkast.
Notities
Mix i.p.v. slagroom roomboter door de crème als je de crème lekker romig en stevig wilt hebben en voeg andere smaakjes toe voor een smakelijke twist!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mokka, ladies, gebak,