Mokka Ladies

Ik heb deze heerlijke mokka lades gemaakt. Helemaal koolhydraatarm, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers! Een lekkere brosse koek, gevuld met mokka crème en getopt met krokante chocolade en nootjes!
Dat klinkt toch al als muziek in de oren? 

Bekijk hier meer recepten voor lekkere baksels en koekjes!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije Mokka Ladies

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per mokka lady

Omschrijving

Ik heb ze met deze vormpjes gemaakt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Koek:

Vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Druk het goed aan en maak een kuiltje in het midden zodat daar later de mokka crème in kan.
Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven totdat het goudbruin is geworden.

Maak ondertussen de mokka crème door de slagroom stijf te kloppen.
Meng de roomkaas door de slagroom heen samen met de espressopoeder en bruine suikervervanger.

Vul de koeken met de mokka creme als de koeken zijn afgekoeld en leg ze in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie en dip de koeken ondersteboven in de chocolade.
Verkruimel de noten over de chocolade nu het nog zacht is en leg ze tot slot in de koelkast.


Notities

Mix i.p.v. slagroom roomboter door de crème als je de crème lekker romig en stevig wilt hebben en voeg andere smaakjes toe voor een smakelijke twist!

 

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mokka, ladies, gebak,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

34 Comments

  1. Avatar foto

    Wow dit is echt heel erg lekker. Deze ga ik zeer snel nog eens maken. Bedankt voor het lekkere recept!

  2. Avatar foto

    Hoi Oanh,
    Ik ga aankomende week op vakantie en wil ze graag mee nemen. Hoelang denk jij dat ze goed blijven? Alvast bedankt. Groet Ilse

  3. Avatar foto

    Hoi Oanh,

    Kan ik de sukrin ook vervangen voor een andere natuurlijke suiker? Stevia bijv? En hoeveel moet ik daar dan van toevoegen?

    Groetjes!

  4. Avatar foto

    Heerlijke koeken!

  5. Avatar foto

    Waar vindt ik espressopoeder

  6. Avatar foto

    Oohh die zien er lekker uit!!
    Maar ik lust echt geen koffie! En ben nog niet zo lang bezig, wat zou ik kunnen vervangen voor de espresso waardoor je wel een lekkere smaak krijgt?

  7. Avatar foto

    Als ik dit maak met hazelnootmeel, is de verhouding dan 1 op 1?

  8. Avatar foto

    Hoeveel is een half zakje? Ik heb oploskoffie van nescafe in van die staafjes…

  9. Avatar foto

    Hoi hoi, moet het eiwit eerst opgeklopt worden?

  10. Avatar foto

    Hoi hoi, moet het eiwit opgeklopt worden?

  11. Avatar foto
    Lisette Van der vliet

    De mokka ladies waren heerlijk, het hele gezin was aan het smullen. Zelfs mijn man, hij is bakker. Bedankt voor je mooie en lekkere recepten.

  12. Avatar foto

    Ik had deze met stevia gemaakt en alpro slagroom ( dochter mag geen lactose). Ik denk dat ik de volgende keer de sukrin bestel bij je en het dan nog eens probeer. Er zat een vreemde nasmaak aan en ik vermoed dat het de stevia was.

  13. Avatar foto
    Ellen van der Knaap

    Ik zie in meerdere recepten staan “zoveel gram slagroom”. Is dit geklopte slagroom in grammen of bedoel je bijv. 50 ml (ongeklopte) slagroom? En is monchou goed om te gebruiken als roomkaas? Dit recept lijkt me erg lekker

  14. Avatar foto
    Bettie Bijnen

    als ik gewone zoetstof gebruik dus geen Sukrin+, moet ik daar dan meer van gebruiken?
    Wil deze binnenkort ook eens gaan maken.: -)

  15. Avatar foto

    vorige week ook gemaakt, waren goed gelukt en ontzettend lekker. Zo leuk zo’n traktatie die in ons dieet past! Love-it 🙂

  16. Avatar foto
    Ellen van der Knaap

    DIt is hemels! Wat een heerlijke vulling!

  17. Avatar foto

    Kan ik ipv de espresso zakjes ook iets anders gebruiken? Verdraag slecht de caffeine of zijn deze er ook caffeine vrij?

  18. Avatar foto

    Amandelmeel heeft zo’n bittere nasmaak. Hoe voorkom ik dat?

  19. Avatar foto
    Roelie Lubbers-Nijboer

    hhhmmmm lekker. Kun je deze ook invriezen? De vulling bleef hier wat vloeibaar, manlief had alles met de mixer door de stijve slagroom geklopt waardoor ‘t niet meer dik genoeg was, en ook niet echt werd met koeling🤭 Ik heb er gekruimelde walnoot als Topping op.

  20. Avatar foto
    Ellen van der Jagt

    Vandaag gemaakt….heerlijk!! Ipv slagroom boter gebruikt. Nergens kon ik espressopoeder vinden/kopen dus zelf essence gemaakt van 1 schep nescafe opgelost in paar druppels heet water 👌

  21. Avatar foto
    Alie Teunis

    Kan/mag je de Sukrin ook vervangen voor wat anders?

  22. Avatar foto
    maria kruit

    wat bedoel je met eiwit

  23. Avatar foto
    maria kruit

    wat bedoel je met ei wit

  24. Avatar foto

    Kan ik de amandelmeel door kokosmeel vervangen?

  25. Avatar foto

    Onwijs lekker, ik heb twee varianten gemaakt, 1 met gehakte cashewnoten en 1 met kokos op de chocola, dank voor dit geweldige recept!!

  26. Avatar foto

    Hoi, zien er heerlijk uit. Toch een vraagje over de vulling, na het stijf kloppen van de slagroom moet de roomkaas er nog bij, doe ik dit met de mixer? Of moet ik het spatelen?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.