Koolhydraatarme en glutenvrije Mokka Ladies

Ik heb deze heerlijke mokka lades gemaakt. Helemaal koolhydraatarm, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers! Een lekkere brosse koek, gevuld met mokka crème en getopt met krokante chocolade en nootjes!
Dat klinkt toch al als muziek in de oren? 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije Mokka Ladies

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per mokka lady

Omschrijving

Ik heb ze met deze vormpjes gemaakt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Koek:

Vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Druk het goed aan en maak een kuiltje in het midden zodat daar later de mokka crème in kan.
Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven totdat het goudbruin is geworden.

Maak ondertussen de mokka crème door de slagroom stijf te kloppen.
Meng de roomkaas door de slagroom heen samen met de espressopoeder en bruine suikervervanger.

Vul de koeken met de mokka creme als de koeken zijn afgekoeld en leg ze in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie en dip de koeken ondersteboven in de chocolade.
Verkruimel de noten over de chocolade nu het nog zacht is en leg ze tot slot in de koelkast.


Notities

Mix i.p.v. slagroom roomboter door de crème als je de crème lekker romig en stevig wilt hebben en voeg andere smaakjes toe voor een smakelijke twist!

 

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mokka, ladies, gebak,

12 Comments

  1. Wow dit is echt heel erg lekker. Deze ga ik zeer snel nog eens maken. Bedankt voor het lekkere recept!

  2. Heerlijke koeken!

  3. Waar vindt ik espressopoeder

  4. Ellen van der Knaap

    Ik zie in meerdere recepten staan “zoveel gram slagroom”. Is dit geklopte slagroom in grammen of bedoel je bijv. 50 ml (ongeklopte) slagroom? En is monchou goed om te gebruiken als roomkaas? Dit recept lijkt me erg lekker

  5. vorige week ook gemaakt, waren goed gelukt en ontzettend lekker. Zo leuk zo’n traktatie die in ons dieet past! Love-it 🙂

  6. Ellen van der Knaap

    DIt is hemels! Wat een heerlijke vulling!

  7. Kan ik ipv de espresso zakjes ook iets anders gebruiken? Verdraag slecht de caffeine of zijn deze er ook caffeine vrij?

  8. Hoi, zien er heerlijk uit. Toch een vraagje over de vulling, na het stijf kloppen van de slagroom moet de roomkaas er nog bij, doe ik dit met de mixer? Of moet ik het spatelen?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.