Ik heb deze heerlijke mokka lades gemaakt. Helemaal koolhydraatarm, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers! Een lekkere brosse koek, gevuld met mokka crème en getopt met krokante chocolade en nootjes!
Dat klinkt toch al als muziek in de oren?
Bekijk hier meer recepten voor lekkere baksels en koekjes!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije Mokka Ladies
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per mokka lady
Omschrijving
Ik heb ze met deze vormpjes gemaakt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 30 g gesmolten roomboter
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 1/2 zakje espressopoeder
Vulling:
- 50 g slagroom
- 50 g roomkaas
- 1/2 zakje espressopoeder
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Topping:
- 50 g smeltchocolade (klik)
- 10 g macadamia noten (of andere noten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor de koek tot een egaal mengsel en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Druk het goed aan en maak een kuiltje in het midden zodat daar later de mokka crème in kan.
Bak het vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven totdat het goudbruin is geworden.
Maak ondertussen de mokka crème door de slagroom stijf te kloppen.
Meng de roomkaas door de slagroom heen samen met de espressopoeder en bruine suikervervanger.
Vul de koeken met de mokka creme als de koeken zijn afgekoeld en leg ze in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain marie en dip de koeken ondersteboven in de chocolade.
Verkruimel de noten over de chocolade nu het nog zacht is en leg ze tot slot in de koelkast.
Notities
Mix i.p.v. slagroom roomboter door de crème als je de crème lekker romig en stevig wilt hebben en voeg andere smaakjes toe voor een smakelijke twist!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mokka, ladies, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wow dit is echt heel erg lekker. Deze ga ik zeer snel nog eens maken. Bedankt voor het lekkere recept!
Hoi Oanh,
Ik ga aankomende week op vakantie en wil ze graag mee nemen. Hoelang denk jij dat ze goed blijven? Alvast bedankt. Groet Ilse
Hoi Oanh,
Kan ik de sukrin ook vervangen voor een andere natuurlijke suiker? Stevia bijv? En hoeveel moet ik daar dan van toevoegen?
Groetjes!
Heerlijke koeken!
Jaaa wat leuk zeg!! 🥰 Fijn dat je ze lekker vindt!
Kun je ook een andere zoetstof gebruiken ipv sukrin + ?
Waar vindt ik espressopoeder
Gewoon in de supermarkt! Van die oploszakjes 🤗
Amandelmeel heeft zo’n bittere nasmaak. Hoe voorkom ik dat?
Oohh die zien er lekker uit!!
Maar ik lust echt geen koffie! En ben nog niet zo lang bezig, wat zou ik kunnen vervangen voor de espresso waardoor je wel een lekkere smaak krijgt?
Als ik dit maak met hazelnootmeel, is de verhouding dan 1 op 1?
Hoeveel is een half zakje? Ik heb oploskoffie van nescafe in van die staafjes…
Hoi hoi, moet het eiwit eerst opgeklopt worden?
Hoi hoi, moet het eiwit opgeklopt worden?
De mokka ladies waren heerlijk, het hele gezin was aan het smullen. Zelfs mijn man, hij is bakker. Bedankt voor je mooie en lekkere recepten.
Ik had deze met stevia gemaakt en alpro slagroom ( dochter mag geen lactose). Ik denk dat ik de volgende keer de sukrin bestel bij je en het dan nog eens probeer. Er zat een vreemde nasmaak aan en ik vermoed dat het de stevia was.
Ik zie in meerdere recepten staan “zoveel gram slagroom”. Is dit geklopte slagroom in grammen of bedoel je bijv. 50 ml (ongeklopte) slagroom? En is monchou goed om te gebruiken als roomkaas? Dit recept lijkt me erg lekker
Goedemorgen Ellen, ik heb 50 ml opgeklopte slagroom gebruikt. En Monchou is zeker te gebruiken als roomkaas. Gewoon proberen en je zal zien hoe super lekker het is.
Hoihoi, wat voor soort Roomkaas doe je erin?
als ik gewone zoetstof gebruik dus geen Sukrin+, moet ik daar dan meer van gebruiken?
Wil deze binnenkort ook eens gaan maken.: -)
vorige week ook gemaakt, waren goed gelukt en ontzettend lekker. Zo leuk zo’n traktatie die in ons dieet past! Love-it 🙂
DIt is hemels! Wat een heerlijke vulling!
Kan ik ipv de espresso zakjes ook iets anders gebruiken? Verdraag slecht de caffeine of zijn deze er ook caffeine vrij?
Je kan het altijd vervangen door iets anders. Het is enkel voor de smaak 🤗
Amandelmeel heeft zo’n bittere nasmaak. Hoe voorkom ik dat?
hhhmmmm lekker. Kun je deze ook invriezen? De vulling bleef hier wat vloeibaar, manlief had alles met de mixer door de stijve slagroom geklopt waardoor ‘t niet meer dik genoeg was, en ook niet echt werd met koeling🤭 Ik heb er gekruimelde walnoot als Topping op.
Vandaag gemaakt….heerlijk!! Ipv slagroom boter gebruikt. Nergens kon ik espressopoeder vinden/kopen dus zelf essence gemaakt van 1 schep nescafe opgelost in paar druppels heet water 👌
Kan/mag je de Sukrin ook vervangen voor wat anders?
wat bedoel je met eiwit
wat bedoel je met ei wit
Kan ik de amandelmeel door kokosmeel vervangen?
Onwijs lekker, ik heb twee varianten gemaakt, 1 met gehakte cashewnoten en 1 met kokos op de chocola, dank voor dit geweldige recept!!
Hoi, zien er heerlijk uit. Toch een vraagje over de vulling, na het stijf kloppen van de slagroom moet de roomkaas er nog bij, doe ik dit met de mixer? Of moet ik het spatelen?
Hi Nanda! Je kan het erdoorheen spartelen hoor!
Groetjes Oanh