Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Vulling:
- 125 g gemengd gehakt
- 15 g mosterd
- 1 tl nootmuskaat
- snufje gemalen kruidnagel
- 1 ei
- snuf peper
Brood:
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei
- 125 g roomkaas
- 20 g gesmolten roomboter
- 1 ei om worstenbroodjes mee te bestrijken
Bereidingswijze
Meng de vulling voor de worst tot een egale massa. Verwarm ondertussen de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor het brood tot een egaal “brooddeeg”.
Verdeel een laagje “deeg” in de 4 bakvormpjes, (maak je handen nat. Dat verdeeld een stuk makkelijker) gevolgd door een laagje van het gehaktmengel. (verdeel het mooi in een borstvorm en laat de randjes vrij)
Verdeel de rest van het brooddeeg over het gehaktmengsel en sluit de randjes zodat het een mooi worstenbroodje wordt.
Strijk tot slot de broodjes met het ei en bak de broodjes 25 minuten in de oven.
Geniet ervan met deze overheerlijke curry!
Notities
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodjes, worstenbroodjes, worst, frikandel, curry