Koolhydraatarme en glutenvrije worstenbroodjes!

Goedemiddag allemaal! Ik heb mega lekkere koolhydraatarme en glutenvrije worstenbroodjes gemaakt voor de Challenge deze week! Ik heb er 4 gemaakt en er is er eentje over 🙈 Té lekker met de suikervrije curry uit mijn winkeltje De worstenbroodjes zijn absoluut niet droog en de “worst” is heerlijk gekruid! 🥰 Ik heb de broodjes gebakken in de pistolet bakvorm (klik) van Oanh’s Winkeltje. Zijn ze niet prachtig geworden?

Ze lijken mij overigens ook te gek met frikandellen. Dan zou ik de curry mengen met ketchup en bovenop de frikandellen verdelen. Die ga ik zeker weten uitproberen van het weekend!

Genoeg lekker gemaakt, hier komt het recept:

Ingrediënten 4 worstenbroodjes

 2.6 gram khd per worstenbroodje

Vulling:

  • 125 g gemengd gehakt
  • 15 g mosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 1 ei
  • snuf peper

Brood:

Bereidingswijze:

Meng de vulling voor de worst tot een egale massa.
Verwarm ondertussen de oven op 180c.
Meng de ingrediënten voor het brood tot een egaal”brooddeeg”.

Verdeel een laagje “deeg” in de 4 bakvormpjes, (maak je handen nat. Dat verdeeld een stuk makkelijker) gevolgd door een laagje van het gehaktmengel. (verdeel het mooi in een borstvorm en laat de randjes vrij)
Verdeel de rest van het brooddeeg over het gehaktmengsel en sluit de randjes zodat het een mooi worstenbroodje wordt.
Strijk tot slot de broodjes met het ei en bak de broodjes 25 minuten in de oven.

Geniet ervan met de overheerlijke curry uit mijn winkeltje!

Tip: Probeer ipv het gehaktmengsel eens een ovenfrikadel! Meng dan wat suikervrije curry en suikervrije ketchup en verdeel het over de frikandel.  

Enjoy!! X

4 Comments

  1. Mw. B. Zwoferink

    Goedenavond, Dank u voor het recept. Waar kan ik de bakvorm kopen, die u voor het recept gebruikt?

  2. gisteren de bakvormen ontvangen en meteen deze worstenbroodjes gemaakt. Ik vond ze superlekker!

  3. Is de eiwitpoeder noodzakelijk? Of kan het worden vervangen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.