Worstenbroodjes!

Ik heb mega lekkere koolhydraatarme en glutenvrije worstenbroodjes gemaakt voor de Challenge deze week! Ze zijn heerlijk met deze curry uit mijn winkeltje. De “worst” is heerlijk gekruid en ze zijn makkelijk om te maken! Ik heb de broodjes gebakken met deze bakvorm, waarmee je overigens ook deze heerlijke broodjes mee kunt bakken!

Ze lijken mij overigens ook te gek met frikandellen. Dan zou ik de curry mengen met ketchup en bovenop de frikandellen verdelen. Die ga ik zeker weten uitproberen van het weekend!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Worstenbroodjes!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.6 g khd per broodje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Vulling:

  • 125 g gemengd gehakt
  • 15 g mosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 1 ei
  • snuf peper

Brood:


Bereidingswijze

Meng de vulling voor de worst tot een egale massa. Verwarm ondertussen de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor het brood tot een egaal “brooddeeg”.

Verdeel een laagje “deeg” in de 4 bakvormpjes, (maak je handen nat. Dat verdeeld een stuk makkelijker) gevolgd door een laagje van het gehaktmengel. (verdeel het mooi in een borstvorm en laat de randjes vrij)
Verdeel de rest van het brooddeeg over het gehaktmengsel en sluit de randjes zodat het een mooi worstenbroodje wordt.
Strijk tot slot de broodjes met het ei en bak de broodjes 25 minuten in de oven.

Geniet ervan met deze overheerlijke curry!

 

 


Notities

Probeer ipv het gehaktmengsel eens een ovenfrikadel! Meng dan deze curry en deze ketchup en verdeel het over de frikandel.  

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodjes, worstenbroodjes, worst, frikandel, curry

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

17 Comments

  1. Avatar foto
    Mw. B. Zwoferink

    Goedenavond, Dank u voor het recept. Waar kan ik de bakvorm kopen, die u voor het recept gebruikt?

  2. Avatar foto

    Hmm ziet er lekker uit! Is het mogelijk om de eieren weg te laten (ivm intollerantie)? Zo niet, dan het in het gehakt kunnen vervangen door appelmoes, maar in het brood weet ik niet goed wat de beste keus is..

  3. Avatar foto
    Cynthia Breur

    Kan je ook sesammeel of zonnebloemmeel gebruiken ipv amandelmeel?

  4. Avatar foto

    gisteren de bakvormen ontvangen en meteen deze worstenbroodjes gemaakt. Ik vond ze superlekker!

  5. Avatar foto

    Kun je de broodjes invriezen?

  6. Avatar foto

    Wat zou er gebeuren als je er geen eiwitpoeder erin zou doen? Wat is de functie van eiwitpoeder( behalve dat je eiwit toevoegt)??

  7. Avatar foto

    Is de eiwitpoeder noodzakelijk? Of kan het worden vervangen?

  8. Avatar foto

    Hallo Oanh,
    Ik krijg de onderkant niet lekker krokant. Heb je hiervoor een oplossing?

    Verder zijn ze heerlijk van smaak en makkelijk te bereiden

  9. Avatar foto

    Vandaag de broodjes gemaakt met frikandel.
    Had geen bakvorm. Op de bakplaat gedaan met bakpapier. Waren echt heerlijk. Vooral met de suikervrije curry

  10. Avatar foto

    Hallo Oanh,
    Ik wil niet negatief klinken, maar ik heb toch wel een kleine opmerking…
    Ze smaken goed en zijn inderdaad koolhydraatbeperkt, maar er zitten wel ( ongeveer) 428 kilocalorieen PER BROODJE in! dat vind ik nogal wat, voor een snack.

  11. Avatar foto

    Wil deze gaan maken maar heb het eiwit poeder niet in huis en het is uitverkocht in je winkeltje kan ik dit vervangen of eruit laten?
    Groetjes Jolanda

  12. Avatar foto

    Kun je deze invriezen ?

  13. Avatar foto

    Heb de broodjes ook gemaakt. Ze waren heel droog.

  14. Avatar foto

    Kan ik ook proteine poeder gebruiken ipv eiwitpoeder?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.