Koolhydraatarme en glutenvrije worstenbroodjes!

Ik heb mega lekkere koolhydraatarme en glutenvrije worstenbroodjes gemaakt voor de Challenge deze week! Ze zijn heerlijk met deze suikervrije curry uit mijn winkeltje De worstenbroodjes zijn absoluut niet droog en de “worst” is heerlijk gekruid! Ik heb de broodjes gebakken met deze bakvorm, waarmee je overigens ook deze heerlijke broodjes mee kunt bakken!

Ze lijken mij overigens ook te gek met frikandellen. Dan zou ik de curry mengen met ketchup en bovenop de frikandellen verdelen. Die ga ik zeker weten uitproberen van het weekend!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije worstenbroodjes!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.6 g khd per broodje

Omschrijving

Ik heb de broodjes gebakken in deze pistolet bakvorm.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Vulling:

  • 125 g gemengd gehakt
  • 15 g mosterd
  • 1 tl nootmuskaat
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 1 ei
  • snuf peper

Brood:


Bereidingswijze

Meng de vulling voor de worst tot een egale massa. Verwarm ondertussen de oven op 160c.
Meng de ingrediënten voor het brood tot een egaal”brooddeeg”.

Verdeel een laagje “deeg” in de 4 bakvormpjes, (maak je handen nat. Dat verdeeld een stuk makkelijker) gevolgd door een laagje van het gehaktmengel. (verdeel het mooi in een borstvorm en laat de randjes vrij)
Verdeel de rest van het brooddeeg over het gehaktmengsel en sluit de randjes zodat het een mooi worstenbroodje wordt.
Strijk tot slot de broodjes met het ei en bak de broodjes 25 minuten in de oven.

Geniet ervan met de overheerlijke curry uit mijn winkeltje!

 

 


Notities

Probeer ipv het gehaktmengsel eens een ovenfrikadel! Meng dan deze suikervrije curry en deze suikervrije ketchup en verdeel het over de frikandel.  

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodjes, worstenbroodjes, worst, frikandel, curry

Bestel mijn boek voor meer exclusieve recepten:

5 Comments

  1. Mw. B. Zwoferink

    Goedenavond, Dank u voor het recept. Waar kan ik de bakvorm kopen, die u voor het recept gebruikt?

  2. gisteren de bakvormen ontvangen en meteen deze worstenbroodjes gemaakt. Ik vond ze superlekker!

  3. Is de eiwitpoeder noodzakelijk? Of kan het worden vervangen?

  4. Wil deze gaan maken maar heb het eiwit poeder niet in huis en het is uitverkocht in je winkeltje kan ik dit vervangen of eruit laten?
    Groetjes Jolanda

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.