Ingrediënten
- 30 g pinda’s
- 50 g amandelmeel (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- snufje zout
- 40 g gesmolten roomboter
- 10 g stroopvervanger (klik)
- 1 eiwit (van een ei in maatje S)
Topping:
- 10 g pinda’s
Â
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Stamp de pinda’s in kleine grove stukjes.
Meng het vervolgens met de rest van de ingrediënten behalve de pinda’s voor de topping tot een egaal mengsel.
Maak 14 hoopjes van het mengsel en druk ze met de bolle kant van een lepel tot dunne kletskop koekjes.
Stamp de overige pinda’s in kleine grove stukjes en verdeel het over de 14 koekjes.
Bak de koekjes tot slot voor ongeveer 15a20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Notities
Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze lekker crispy! En hoe dunner hoe krokanter ze worden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kletskop, kletskoppen, koek, koekjes, koekje, pinda,