Kletskoppen

Vandaag heb ik deze kletskoppen gemaakt! Ze zijn super crispy, met een vleugje pinda, tasty en easy om te maken. Een van mijn favoriete koekjes.

Klik hier voor meer smakelijke koek en baksel recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme kletskoppen!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 14
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per koekje

Ingrediënten

 

Topping:

  • 10 g pinda’s

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Stamp de pinda’s in kleine grove stukjes.
Meng het vervolgens met de rest van de ingrediënten behalve de pinda’s voor de topping tot een egaal mengsel.
Maak 14 hoopjes van het mengsel en druk ze met de bolle kant van een lepel tot dunne kletskop koekjes.
Stamp de overige pinda’s in kleine grove stukjes en verdeel het over de 14 koekjes.
Bak de koekjes tot slot voor ongeveer 15a20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.


Notities

Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze lekker crispy! En hoe dunner hoe krokanter ze worden.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kletskop, kletskoppen, koek, koekjes, koekje, pinda,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

24 Comments

  1. Ze staan in de oven en ben benieuwd

  2. Ben over het algemeen een beetje sceptisch geworden als het gaat om de KHA baksels. Meestal valt het tegen maar deze kletskoppen zijn echt heeerllijk !

  3. Ik vraag me af hoe je uit dat kleine beetje 14 koekjes kunt halen 🙈

  4. Anneke Supheert

    Ik vind deze koekjes wel zo geweldig lekker, ik bak ze denk ik 1 x in de week en dan genieten we er iedere keer weer van.
    Bedankt voor al die heerlijke recepten 🥞🎂😘

  5. Kun je de sukrin ook vervangen door bijv. kokosbloesemsuiker o.i.d.?

  6. Joke Aalbers

    Heb je ze op bakpapier of bakplaat gebakken? Ik had ze op bakpapier gebakken maar helaas zijn ze iets te hard gegaan.

  7. Vanavond de kletskoppen gebakken. De pinda’s vervangen door hazelnoot zodat ze koolhydraatarm zijn. Super goed gelukt, heerlijk Oahn. Bedankt voor het recept.

  8. Is de overstaand bij jouw recepten altijd boven- en onderwarmte, of hetelucht?

  9. Hoi, kun je nog even reageren over de ovenstand? Hete lucht of onder en bovenwarmte?

  10. Karin Oanh gebruikt hete lucht.

  11. Dank je wel Magda!

  12. Deze zijn echt heerlijk! Niet verwacht dat ze zo knapperig zouden zijn! Echt een aanrader!

  13. Staan in de oven, ben benieuwd…

  14. Suzanne Gorczak

    Heerlijke koekjes die kletskoppen en zo mooi gelukt

  15. Klopt het dat de koekjes zo roken in de oven, komt dat door de amandelmeel? Verder waren ze heerlijk alleen het huis stond blauw haha

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.