Kletskoppen

Vandaag heb ik deze kletskoppen gemaakt! Ze zijn super crispy, met een vleugje pinda, tasty en easy om te maken. Een van mijn favoriete koekjes.

Klik hier voor meer smakelijke koek en baksel recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme kletskoppen!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 14
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per koekje

Ingrediënten

 

Topping:

  • 10 g pinda’s

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Stamp de pinda’s in kleine grove stukjes.
Meng het vervolgens met de rest van de ingrediënten behalve de pinda’s voor de topping tot een egaal mengsel.
Maak 14 hoopjes van het mengsel en druk ze met de bolle kant van een lepel tot dunne kletskop koekjes.
Stamp de overige pinda’s in kleine grove stukjes en verdeel het over de 14 koekjes.
Bak de koekjes tot slot voor ongeveer 15a20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.


Notities

Laat ze goed afkoelen, dan zijn ze lekker crispy! En hoe dunner hoe krokanter ze worden.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kletskop, kletskoppen, koek, koekjes, koekje, pinda,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

35 Comments

  1. Avatar foto

    Ze staan in de oven en ben benieuwd

  2. Avatar foto

    Ben over het algemeen een beetje sceptisch geworden als het gaat om de KHA baksels. Meestal valt het tegen maar deze kletskoppen zijn echt heeerllijk !

  3. Avatar foto

    Ik vraag me af hoe je uit dat kleine beetje 14 koekjes kunt halen 🙈

  4. Avatar foto
    Anneke Supheert

    Ik vind deze koekjes wel zo geweldig lekker, ik bak ze denk ik 1 x in de week en dan genieten we er iedere keer weer van.
    Bedankt voor al die heerlijke recepten 🥞🎂😘

  5. Avatar foto

    Kun je de sukrin ook vervangen door bijv. kokosbloesemsuiker o.i.d.?

  6. Avatar foto

    Hi Oanh,
    Ik wil deze kletskoppen gaan bakken maar ik heb geen sukrin in huis, kan ik de sukrin ook vervangen door Candarel vloeibaar?? Enig idee dan van de hoeveelheid candarel die ik zou moeten gebruiken??

  7. Avatar foto

    Ik ben allergisch voor pinda’s. Denk je daar ook die zo’n kunnen vervangen voor amandelen of walnoten bijv??

  8. Avatar foto
    Joke Aalbers

    Helaas, mijn koekies zijn te hard gegaan. Zal ze opnieuw maken en dan wat lager in de oven zetten of niet op 180 maar wat lager zetten.

  9. Avatar foto
    Joke Aalbers

    Heb je ze op bakpapier of bakplaat gebakken? Ik had ze op bakpapier gebakken maar helaas zijn ze iets te hard gegaan.

  10. Avatar foto
    Willy Verbeek

    Dag Oanh. Ik heb een vraag, ik heb een aantal siliconen bakvormen bij je gekocht maar hou je hier bij de baktijd van je producten ook rekening met de tijd van de oven?
    Nog een vraag gebruik je een electrische oven of een hetelucht oven?

  11. Avatar foto

    Vanavond de kletskoppen gebakken. De pinda’s vervangen door hazelnoot zodat ze koolhydraatarm zijn. Super goed gelukt, heerlijk Oahn. Bedankt voor het recept.

    • Avatar foto

      Is het normaal dat het zo rookt als ze in de oven zitten? Komt dat door het amandel meel? Verder zijn ze heerlijk, volgende keer misschien nog iets dunner

  12. Avatar foto

    Jammer de helft verbrand..misschien toch lager temp?

  13. Avatar foto
    Nelly Van Deur

    Als ik alles onder maar heb geroerd van de Ingrid ene en dan het eiwit klop en de ei dooiers erbij doe bij het eiwit is henderiks heel hard wat doe ik fout en Griekseyoghurt 0 of 2 of 10 vetgehalte grN9elly

  14. Avatar foto

    Is de overstaand bij jouw recepten altijd boven- en onderwarmte, of hetelucht?

  15. Avatar foto

    Hoi, kun je nog even reageren over de ovenstand? Hete lucht of onder en bovenwarmte?

  16. Avatar foto

    Karin Oanh gebruikt hete lucht.

  17. Avatar foto

    Dank je wel Magda!

  18. Avatar foto

    Vandaag gebakken. Had er weinig vertrouwen in want ik was het eiwit vergeten. Maar wat een verrassing zeg. Ze zijn fan-tas-tisch!!

  19. Avatar foto

    Deze zijn echt heerlijk! Niet verwacht dat ze zo knapperig zouden zijn! Echt een aanrader!

  20. Avatar foto

    Staan in de oven, ben benieuwd…

  21. Avatar foto
    Suzanne Gorczak

    Heerlijke koekjes die kletskoppen en zo mooi gelukt

  22. Avatar foto

    Klopt het dat de koekjes zo roken in de oven, komt dat door de amandelmeel? Verder waren ze heerlijk alleen het huis stond blauw haha

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.