Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g volle kwark
- 25 g rozijnen
- 5 g psylliumvezels (klik)
- 15 g erythritol (klik)
- 20 ml olijfolie
- 2 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 zakje gist
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laag het in een schaal, met en warme vochtige theedoek erbovenop, rijzen op een warme plek. (bijvoorbeeld in de oven op 30 graden voor een uurtje. Zorg ervoor dat de theedoek nat blijft)
Verwarm de oven dan op 160c.
Maak dan eventueel met behulp van natte handen, 6 bolletjes van het deeg en bak de krentenbolletjes 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, bolletjes, brood, broodjes, krenten, rozijnen,