Voor de challenge van afgelopen woensdag heb ik gisteren ook deze krentenbolletjes gemaakt! Ik heb ze eerder gemaakt, alleen vond ik dat het beter kon. Na aanleiding van het grote succes van de kwarkbolletjes (klik hier) heb ik de basis van het recept aangehouden en er een krentenbollen twist aan gegeven. Ik moet zeggen dat ze heerlijk zijn gelukt! Ze mogen alleen nòg luchtiger worden.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme krentenbollen/rozijnenbollen
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 3.1 khd per bolletje
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g volle kwark
- 25 g rozijnen
- 5 g psylliumvezels (klik)
- 15 g erythritol (klik)
- 20 ml olijfolie
- 2 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 zakje gist
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laag het in een schaal, met en warme vochtige theedoek erbovenop, rijzen op een warme plek. (bijvoorbeeld in de oven op 30 graden voor een uurtje. Zorg ervoor dat de theedoek nat blijft)
Verwarm de oven dan op 160c.
Maak dan eventueel met behulp van natte handen, 6 bolletjes van het deeg en bak de krentenbolletjes 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, bolletjes, brood, broodjes, krenten, rozijnen,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
ze zijn heerlijk ik heb er een groot brood van gebakken in de tulband .. en en 50 cc extra slagroom toegevoegd voor het luchtige het was echt heerlijk
en zeker voor herhaling vatbaar
Superleuk!! 😍
Kan ik het anandelmeel vervangen voor speltmeel…. ik kan niet tegen amandelmeel…. of kan ik beter wat anders gebruiken… en wat is dan de verhouding??
vaak kom ik eiwitpoeder tegen in je recepten. Is dit te vervangen door een eiwit?