Koolhydraatarme krentenbollen/rozijnenbollen

Voor de challenge van afgelopen woensdag heb ik gisteren ook deze krentenbolletjes gemaakt! Ik heb ze eerder gemaakt, alleen vond ik dat het beter kon. Na aanleiding van het grote succes van de kwarkbolletjes (klik hier)  heb ik de basis van het recept aangehouden en er een krentenbollen twist aan gegeven. Ik moet zeggen dat ze heerlijk zijn gelukt! Ze mogen alleen nòg luchtiger worden.

Ik ben benieuwd wat jullie van de krentenbolletjes vinden!

Hier is het recept:

Ingrediënten 6 stuks

 3.1 khd per bolletje

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laag het in een schaal, met en warme vochtige theedoek erbovenop, rijzen op een warme plek. (bijvoorbeeld in de oven op 30 graden voor een uurtje. Zorg ervoor dat de theedoek nat blijft)
Verwarm de oven dan op 180c.
Maak dan eventueel met behulp van natte handen, 6 bolletjes van het deeg en bak de krentenbolletjes 25 minuten in de oven.

Geniet!

2 Comments

  1. Laurentina

    ze zijn heerlijk ik heb er een groot brood van gebakken in de tulband .. en en 50 cc extra slagroom toegevoegd voor het luchtige het was echt heerlijk
    en zeker voor herhaling vatbaar

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.