Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 40 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1/2 el cacaopoeder
Vulling:
- 300 g roomkaas
- 200 ml slagroom
- 3 tl cacaopoeder
- 1,5 zakje oplos espressopoeder
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 3 gelatineblaadjes
- 5 g pure chocolade
- Garnering: aardbeien en amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de slagroom, cacaopoeder, oplospoeder, erythritol en vanille.
Smelt de chocolade au-bain marie en week de gelatineblaadjes in koud water.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit, los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 4 el water en schenk het bij de vulling en roer totdat het volledig is opgenomen.
Schep de vulling bovenop de bodem en verdeel de gesmolten chocolade in rondjes bovenop de vulling. Gebruik een sateprikker om speelse vormpjes in de chocolade te krijgen.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart tot slot met aardbeien of ander rood fruit en amandelschaafsel.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, cheesecake, mokka