Koolhydraatarme mokka cheesecake!

Deze week heb ik voor de challenge een receptje gemaakt voor moederdag, namelijk een overheerlijke mokka cheesecake! Onwijs lekker, absoluut niet moeilijk om te maken en een waar feestje voor het oog. Niet alleen geschikt voor Moederdag natuurlijk, want op feestjes zal deze het ook ongetwijfeld goed doen!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme mokka cheesecake!

  • Bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Vulling:

  • 300 g roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 3 tl cacaopoeder
  • 1,5 zakje oplos espressopoeder
  • 35 g erythritol
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 gelatineblaadjes
  • 5 g pure chocolade
  • Garnering: aardbeien en amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de slagroom, cacaopoeder, oplospoeder, erythritol en vanille.
Smelt de chocolade au-bain marie en week de gelatineblaadjes in koud water.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit, los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 4 el water en schenk het bij de vulling en roer totdat het volledig is opgenomen.
Schep de vulling bovenop de bodem en verdeel de gesmolten chocolade in rondjes bovenop de vulling. Gebruik een sateprikker om speelse vormpjes in de chocolade te krijgen.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart tot slot met aardbeien of ander rood fruit en amandelschaafsel.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, cheesecake, mokka

16 Comments

  1. Hi Oahn, er staat 2 x 3 gelatineblaadjes… dat moet denk ik 1 x 3 zijn?

  2. Hoi.allereerst bedankt voor het recept.
    Vraag 1 slagroom niet opkloppen?
    Vraag 2 oploskoffie niet oplossen voordat je het mengt?

    • Nee hoor Ria! Slagroom met roomkaas mengen en de poeder er gewoon doorheen 🤗

      • Hetty Peeters

        Ben mijn reactie kwijt: welke espressopoeder gebruik je? Vind dit echt heel lastig. Is zoveel keus en ben hier echt niet in thuis….

  3. Kan ik in plaats van gelatine ook AgarAgar gebruiken en zo ja hoeveel ?

    • Jahoor! Wel minder gebruiken want het is een stuk sterker. Volgens mij is de verhouding 1 op 3. Dat is ongeveer 1 gram, een theelepeltje denk ik zo!

  4. welke roomkaas gebruik je? mijn kinderen lusten niet alles. is mascapone een optie??

  5. Beste Oanh
    Dank u voor uw antwoord.
    Dan gebruik ik liever AgarAgar ,
    Groeten Aikoo

  6. Hoeveel theelepels is 1,5 zakje oploskoffie?

  7. Hetty Peeters

    Ben mijn reactie kwijt: welke espressopoeder gebruik je? Vind dit echt heel lastig. Is zoveel keus en ben hier echt niet in thuis….

    • Hoi, ik heb dit vandaag gemaakt, maar het is helemaal mislukt, de bodem was super weinig voor een springvorm van 22 cm en daardoor aangebrand 😥 en de vulling is bruin terwijl die van u op de foto wit is 😂. Zo jammer maar ja niks aan te doen

      • Ohh dat is gek? Dan zou ik 2x de bodem maken en de kleur maakt niet uit, als de smaak maar goed is van de vulling!

  8. Voor moederdag deze taart met mijn kleinzoon gemaakt. Het was geen succes. Alles volgens recept. Hij werd niet stijf. Zakte helemaal in bij het snijden en de smaak was niet lekker. Geen idee, wat daar de oorzaak van is. Jammer.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.