Deze week heb ik voor de challenge een receptje gemaakt voor moederdag, namelijk een overheerlijke mokka cheesecake! Onwijs lekker, absoluut niet moeilijk om te maken en een waar feestje voor het oog. Niet alleen geschikt voor Moederdag natuurlijk, want op feestjes zal deze het ook ongetwijfeld goed doen!
Klik hier voor taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme mokka cheesecake!
- Bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 40 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1/2 el cacaopoeder
Vulling:
- 300 g roomkaas
- 200 ml slagroom
- 3 tl cacaopoeder
- 1,5 zakje oplos espressopoeder
- 35 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 3 gelatineblaadjes
- 5 g pure chocolade
- Garnering: aardbeien en amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de slagroom, cacaopoeder, oplospoeder, erythritol en vanille.
Smelt de chocolade au-bain marie en week de gelatineblaadjes in koud water.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit, los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 4 el water en schenk het bij de vulling en roer totdat het volledig is opgenomen.
Schep de vulling bovenop de bodem en verdeel de gesmolten chocolade in rondjes bovenop de vulling. Gebruik een sateprikker om speelse vormpjes in de chocolade te krijgen.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart tot slot met aardbeien of ander rood fruit en amandelschaafsel.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, cheesecake, mokka
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Hi Oahn, er staat 2 x 3 gelatineblaadjes… dat moet denk ik 1 x 3 zijn?
Klopt Tanjea! Foutje van de zaak 🤗
Hoi.allereerst bedankt voor het recept.
Vraag 1 slagroom niet opkloppen?
Vraag 2 oploskoffie niet oplossen voordat je het mengt?
Nee hoor Ria! Slagroom met roomkaas mengen en de poeder er gewoon doorheen 🤗
Ben mijn reactie kwijt: welke espressopoeder gebruik je? Vind dit echt heel lastig. Is zoveel keus en ben hier echt niet in thuis….
Kan ik in plaats van gelatine ook AgarAgar gebruiken en zo ja hoeveel ?
Jahoor! Wel minder gebruiken want het is een stuk sterker. Volgens mij is de verhouding 1 op 3. Dat is ongeveer 1 gram, een theelepeltje denk ik zo!
welke roomkaas gebruik je? mijn kinderen lusten niet alles. is mascapone een optie??
Mascarpone kan ook hoor! 🤗
Beste Oanh
Dank u voor uw antwoord.
Dan gebruik ik liever AgarAgar ,
Groeten Aikoo
Hoeveel theelepels is 1,5 zakje oploskoffie?
Ik denk ongeveer 4a5 🤗 Of gewoon een eetlepel
doordat ik helemaal klaar ben met amandelmeel, vind dit niet lekker heb ik die vervangen door walnotenmeel. de gelatineblaadjes vervangen door agar agar. het is een heerlijke taart geworden.
Dank je wel voor het recept. Ben heel benieuwd! Hij staat in de koelkast op te stijven. Stiekem al de bak met vulling uitgelikt en die is heeeerlijk 😁
Hoi, kan ik de amandelmeel ook vervangen door kokosmeel? Zo ja, hoeveel heb ik dan nodig?
Ben mijn reactie kwijt: welke espressopoeder gebruik je? Vind dit echt heel lastig. Is zoveel keus en ben hier echt niet in thuis….
Hoi, ik heb dit vandaag gemaakt, maar het is helemaal mislukt, de bodem was super weinig voor een springvorm van 22 cm en daardoor aangebrand 😥 en de vulling is bruin terwijl die van u op de foto wit is 😂. Zo jammer maar ja niks aan te doen
Ohh dat is gek? Dan zou ik 2x de bodem maken en de kleur maakt niet uit, als de smaak maar goed is van de vulling!
Hele mooie en lekkere taart ik ben nu bezig maar vraag me af of de cacao wel door de topping heen moet ? bij de foto hier is de topping wit maar bij mij bruin omdat dit er staat…. Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de slagroom, cacaopoeder, oplospoeder, sukrin en vanille. voor de topping .. wat is de oplossing voor witte topping ?
Kan ik de sukrin ook vervangen voor een andere zoetstof?
wordt de room eerst apaet opgeklopt tot stijf is voor je mengt met roomkaas?
Voor moederdag deze taart met mijn kleinzoon gemaakt. Het was geen succes. Alles volgens recept. Hij werd niet stijf. Zakte helemaal in bij het snijden en de smaak was niet lekker. Geen idee, wat daar de oorzaak van is. Jammer.
Ik heb één zakje (staafje)van Nescafé gebruikt, mocca. Hij was heerlijk van smaak. En als je de bodem goed laat afkoelen voor je het mengsel erop stort, wordt het een heerlijke stevige taart! Top
Kan ik de Sukrin+ ook vervangen door normale stevia poeder? En zo ja, wat is dan de verhouding in vergelijking met Sukrin?
(die staat nog in de kast van voordat ik koolhydraatarm ging eten 😉 )
Wat een heerlijke taart. Met een heerlijke mokkasmaak. N.a.v de comments had ik de ingrediënten voor de vulling wel met een mixer gemengd tot een lobbig geheel en niet 3 maar 4 gelatine blaadjes gebruikt. De taart is heel goed gelukt. Blijvertje!
Springvormmaat 18-19 cm, bodem precies de juiste dikte.