Mokka cheesecake!

Deze week heb ik voor de challenge een receptje gemaakt voor moederdag, namelijk een overheerlijke mokka cheesecake! Onwijs lekker, absoluut niet moeilijk om te maken en een waar feestje voor het oog. Niet alleen geschikt voor Moederdag natuurlijk, want op feestjes zal deze het ook ongetwijfeld goed doen!

Klik hier voor taart recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme mokka cheesecake!

  • Bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een egaal mengsel en druk het mengsel aan in de springvorm.
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de slagroom, cacaopoeder, oplospoeder, erythritol en vanille.
Smelt de chocolade au-bain marie en week de gelatineblaadjes in koud water.
Laat de bodem afkoelen.
Knijp de gelatineblaadjes uit, los de gelatineblaadjes op in een pannetje met 4 el water en schenk het bij de vulling en roer totdat het volledig is opgenomen.
Schep de vulling bovenop de bodem en verdeel de gesmolten chocolade in rondjes bovenop de vulling. Gebruik een sateprikker om speelse vormpjes in de chocolade te krijgen.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart tot slot met aardbeien of ander rood fruit en amandelschaafsel.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, taart, cheesecake, mokka

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

25 Comments

  1. Avatar foto

    Hi Oahn, er staat 2 x 3 gelatineblaadjes… dat moet denk ik 1 x 3 zijn?

  2. Avatar foto

    Hoi.allereerst bedankt voor het recept.
    Vraag 1 slagroom niet opkloppen?
    Vraag 2 oploskoffie niet oplossen voordat je het mengt?

    • Avatar foto

      Nee hoor Ria! Slagroom met roomkaas mengen en de poeder er gewoon doorheen 🤗

      • Avatar foto
        Hetty Peeters

        Ben mijn reactie kwijt: welke espressopoeder gebruik je? Vind dit echt heel lastig. Is zoveel keus en ben hier echt niet in thuis….

  3. Avatar foto

    Kan ik in plaats van gelatine ook AgarAgar gebruiken en zo ja hoeveel ?

    • Avatar foto

      Jahoor! Wel minder gebruiken want het is een stuk sterker. Volgens mij is de verhouding 1 op 3. Dat is ongeveer 1 gram, een theelepeltje denk ik zo!

  4. Avatar foto

    welke roomkaas gebruik je? mijn kinderen lusten niet alles. is mascapone een optie??

  5. Avatar foto

    Beste Oanh
    Dank u voor uw antwoord.
    Dan gebruik ik liever AgarAgar ,
    Groeten Aikoo

  6. Avatar foto

    Hoeveel theelepels is 1,5 zakje oploskoffie?

  7. Avatar foto

    doordat ik helemaal klaar ben met amandelmeel, vind dit niet lekker heb ik die vervangen door walnotenmeel. de gelatineblaadjes vervangen door agar agar. het is een heerlijke taart geworden.

  8. Avatar foto

    Dank je wel voor het recept. Ben heel benieuwd! Hij staat in de koelkast op te stijven. Stiekem al de bak met vulling uitgelikt en die is heeeerlijk 😁

  9. Avatar foto

    Hoi, kan ik de amandelmeel ook vervangen door kokosmeel? Zo ja, hoeveel heb ik dan nodig?

  10. Avatar foto
    Hetty Peeters

    Ben mijn reactie kwijt: welke espressopoeder gebruik je? Vind dit echt heel lastig. Is zoveel keus en ben hier echt niet in thuis….

    • Avatar foto

      Hoi, ik heb dit vandaag gemaakt, maar het is helemaal mislukt, de bodem was super weinig voor een springvorm van 22 cm en daardoor aangebrand 😥 en de vulling is bruin terwijl die van u op de foto wit is 😂. Zo jammer maar ja niks aan te doen

      • Avatar foto

        Ohh dat is gek? Dan zou ik 2x de bodem maken en de kleur maakt niet uit, als de smaak maar goed is van de vulling!

  11. Avatar foto
    Laurentina

    Hele mooie en lekkere taart ik ben nu bezig maar vraag me af of de cacao wel door de topping heen moet ? bij de foto hier is de topping wit maar bij mij bruin omdat dit er staat…. Maak ondertussen de vulling door de roomkaas lobbig te mengen met de slagroom, cacaopoeder, oplospoeder, sukrin en vanille. voor de topping .. wat is de oplossing voor witte topping ?

  12. Avatar foto

    Kan ik de sukrin ook vervangen voor een andere zoetstof?

  13. Avatar foto

    wordt de room eerst apaet opgeklopt tot stijf is voor je mengt met roomkaas?

  14. Avatar foto

    Voor moederdag deze taart met mijn kleinzoon gemaakt. Het was geen succes. Alles volgens recept. Hij werd niet stijf. Zakte helemaal in bij het snijden en de smaak was niet lekker. Geen idee, wat daar de oorzaak van is. Jammer.

  15. Avatar foto

    Ik heb één zakje (staafje)van Nescafé gebruikt, mocca. Hij was heerlijk van smaak. En als je de bodem goed laat afkoelen voor je het mengsel erop stort, wordt het een heerlijke stevige taart! Top

  16. Avatar foto

    Kan ik de Sukrin+ ook vervangen door normale stevia poeder? En zo ja, wat is dan de verhouding in vergelijking met Sukrin?
    (die staat nog in de kast van voordat ik koolhydraatarm ging eten 😉 )

  17. Avatar foto
    Esther Vorster

    Wat een heerlijke taart. Met een heerlijke mokkasmaak. N.a.v de comments had ik de ingrediënten voor de vulling wel met een mixer gemengd tot een lobbig geheel en niet 3 maar 4 gelatine blaadjes gebruikt. De taart is heel goed gelukt. Blijvertje!
    Springvormmaat 18-19 cm, bodem precies de juiste dikte.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.