Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 300 g flespompoen
- 250 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g volle kwark
- 4 eieren
- 3 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- 200 g monchou
- 1 el bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Â
Bereidingswijze
Schil de pompoen, snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes beetgaar in een pan met kokend water.
Verwarm de oven op 160c.
Meng vervolgens de rest van de ingrediënten, voeg de pompoen toe en meng het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de pompoencake 35a40 minuten in de oven.
Maak ondertussen de frosting door de monhcou te mengen met de bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Laat de pompoencake afkoelen en verdeel de topping over de cake met daarbovenop pecannoten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, cake,