Koolhydraatarme pompoencake!

De herfst is aan en dat betekent dat het tijd is voor herfstrecepten. Smakelijke stoofpotjes en ovenschotels, heerlijke warme soepjes en allerlei lekkernij met bijvoorbeeld kaneel en pompoen. Deze pompoencake bijvoorbeeld, lekker smeuïg, vullend en heerlijk van smaak! Voor de mensen die koolhydraatbeperkt doen kunnen voor de variatie de pompoen vervangen met banaan of zoete aardappel. Dan is de cake namelijk ook verrukkelijk!

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 12 plakjes

 3 khd per plakje

Topping:


Bereidingswijze:

Schil de pompoen, snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes beetgaar in een pan met kokend water.
Verwarm de oven op 160c.
Meng vervolgens de rest van de ingrediënten, voeg de pompoen toe en meng het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de pompoencake 35a40 minuten in de oven.

Maak ondertussen de frosting door de monhcou te mengen met de sukrin, vanille en kaneel.
Laat de pompoencake afkoelen en verdeel de topping over de cake.
Garneer de cake eventueel met pecannoten en geniet! X

One Comment

  1. Ik heb deze zondag gemaakt. Hij is echt verrukkelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.