De herfst is aan en dat betekent dat het tijd is voor herfstrecepten. Smakelijke stoofpotjes en ovenschotels, heerlijke warme soepjes en allerlei lekkernij met bijvoorbeeld kaneel en pompoen. Deze pompoencake bijvoorbeeld, lekker smeuïg, vullend en heerlijk van smaak! Voor de mensen die koolhydraatbeperkt doen kunnen voor de variatie de pompoen vervangen met banaan of zoete aardappel. Dan is de cake namelijk ook verrukkelijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme pompoencake!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 300 g flespompoen
- 250 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g volle kwark
- 4 eieren
- 3 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- 200 g monchou
- 1 el bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Bereidingswijze
Schil de pompoen, snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes beetgaar in een pan met kokend water.
Verwarm de oven op 160c.
Meng vervolgens de rest van de ingrediënten, voeg de pompoen toe en meng het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de pompoencake 35a40 minuten in de oven.
Maak ondertussen de frosting door de monhcou te mengen met de bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Laat de pompoencake afkoelen en verdeel de topping over de cake met daarbovenop pecannoten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, cake,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ik heb deze zondag gemaakt. Hij is echt verrukkelijk!