De herfst is aan en dat betekent dat het tijd is voor herfstrecepten. Smakelijke stoofpotjes en ovenschotels, heerlijke warme soepjes en allerlei lekkernij met bijvoorbeeld kaneel en pompoen. Deze pompoencake bijvoorbeeld, lekker smeuïg, vullend en heerlijk van smaak! Voor de mensen die koolhydraatbeperkt doen kunnen voor de variatie de pompoen vervangen met banaan of zoete aardappel. Dan is de cake namelijk ook verrukkelijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme pompoencake!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 300 g flespompoen
- 250 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g volle kwark
- 4 eieren
- 3 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- 200 g monchou
- 1 el bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- snufje kaneel
Bereidingswijze
Schil de pompoen, snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes beetgaar in een pan met kokend water.
Verwarm de oven op 160c.
Meng vervolgens de rest van de ingrediënten, voeg de pompoen toe en meng het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de pompoencake 35a40 minuten in de oven.
Maak ondertussen de frosting door de monhcou te mengen met de bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Laat de pompoencake afkoelen en verdeel de topping over de cake met daarbovenop pecannoten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, cake,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoi Kan je de flespompoen ook vervangen door gewone? Daar zitten dacht ik minder koolhydraten in
Heerlijke, iets kleffe cake. Volgende keer doe ik er ietsepietsie psylliumvezels bij want ik houd van stevig.
Hoi oanh, ik neem aan dat 5 minuten koken voldoende is? En dan afgieten? Moet de schil er echt af? Voor soep hoeft dat niet.
Ik heb deze zondag gemaakt. Hij is echt verrukkelijk!
Heerlijk! Ik heb speculaaskruiden gebruikt in plaats van kaneel. Ook door de monchou.
Hoelang is het ongeveer houdbaar in een goed afsluitbare trommel?
Heerlijk! Ik heb speculaaskruiden gebruikt, ook in de topping!
Hoe lang kan ik het bewaren in een afgesloten trommel? De topping doe ik er per plakje op en bewaar ik in de koelkast.
Ik heb wel eiwitpoeder met vanillesmaak, kan dat ook? Deze cake lijkt me heerlijk en wil het maken nu.