Pompoencake!

De herfst is aan en dat betekent dat het tijd is voor herfstrecepten. Smakelijke stoofpotjes en ovenschotels, heerlijke warme soepjes en allerlei lekkernij met bijvoorbeeld kaneel en pompoen. Deze pompoencake bijvoorbeeld, lekker smeuïg, vullend en heerlijk van smaak! Voor de mensen die koolhydraatbeperkt doen kunnen voor de variatie de pompoen vervangen met banaan of zoete aardappel. Dan is de cake namelijk ook verrukkelijk!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme pompoencake!

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt.


Ingrediënten

Topping:

 


Bereidingswijze

Schil de pompoen, snijd de pompoen in blokjes en kook de blokjes beetgaar in een pan met kokend water.
Verwarm de oven op 160c.
Meng vervolgens de rest van de ingrediënten, voeg de pompoen toe en meng het tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak de pompoencake 35a40 minuten in de oven.

Maak ondertussen de frosting door de monhcou te mengen met de bruine suikervervanger, vanille en kaneel.
Laat de pompoencake afkoelen en verdeel de topping over de cake met daarbovenop pecannoten.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, cake,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

7 Comments

  1. Avatar foto

    Hoi Kan je de flespompoen ook vervangen door gewone? Daar zitten dacht ik minder koolhydraten in

  2. Avatar foto
    Janneke Versluis

    Heerlijke, iets kleffe cake. Volgende keer doe ik er ietsepietsie psylliumvezels bij want ik houd van stevig.

  3. Avatar foto
    dees lintsen

    Hoi oanh, ik neem aan dat 5 minuten koken voldoende is? En dan afgieten? Moet de schil er echt af? Voor soep hoeft dat niet.

  4. Avatar foto

    Ik heb deze zondag gemaakt. Hij is echt verrukkelijk!

  5. Avatar foto

    Heerlijk! Ik heb speculaaskruiden gebruikt in plaats van kaneel. Ook door de monchou.
    Hoelang is het ongeveer houdbaar in een goed afsluitbare trommel?

  6. Avatar foto

    Heerlijk! Ik heb speculaaskruiden gebruikt, ook in de topping!
    Hoe lang kan ik het bewaren in een afgesloten trommel? De topping doe ik er per plakje op en bewaar ik in de koelkast.

  7. Avatar foto
    Ingrid Nieuwenhuis

    Ik heb wel eiwitpoeder met vanillesmaak, kan dat ook? Deze cake lijkt me heerlijk en wil het maken nu.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.