Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme roomvlaai!

  • Bereidingstijd: 2 uur, 40 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 3.5 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.

 


Ingrediënten

Banketbakkersroom:

Bodem:

Topping:


Bereidingswijze

Warm de melk op in een pan.
Meng de eidooiers met de vanille, erythritol en arrowroot.
Giet een beetje hete melk bij het eidooier mengsel en giet vervolgens het gele mengsel bij de melk in de pan en roer tot een stevige massa. (het vergt eventjes geduld)
Schenk de massa in een ovenschaal en leg er vershoudfolie over en zet het ongeveer 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven op 160c.
Maak ondertussen de bodem door alle ingrediënten te mengen tot een stevig mengsel.
Vet de springvorm in en druk het mengsel aan. Neem ook goed de randjes mee zodat daar straks de room in gegoten kan worden.
Bak de bodem 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.

Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.

Knijp de gelatineblaadjes uit, en verwarm de gelatineblaadjes in een pannetje met ongeveer 3 el water totdat de blaadjes zijn opgelost.
Haal de banketbakkersroom uit de koelkast, roer de opgeloste gelatineblaadjes door de room en schep de room in de vlaaibodem.

Laat de vlaai minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de vlaai met vers geklopte slagroom, poedersuikervervanger en eventueel chocolade.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, room, vlaai, roomvlaai, taart, gebak, banketbakkersroom,