Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 135 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten) (klik)
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 eiwit van een ei
- 10 g erythritol (klik)
- 3 g koekkruiden
Vulling:
- 6 gelatineblaadjes
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 500 g volle kwark
- 35 g salty caramelsaus (klik)
- 35 g erythritol (klik)
Garnering:
- 10 g salty caramelsaus (klik
- 20 g melkchocolade (klik hier)
- 30 g frambozen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de bodem tot een egaal mengsel en verdeel het over de bodem van de springvorm.
Bak de bodem 20 a 25minuten in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden.
Laat de bodem afkoelen en maak ondertussen de vulling.
Wel de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Klop de slagroom lobbig.
Voeg de kwark, salty caramel en erythritol toe en klop het weer tot een lobbig mengsel.
Smelt de gelatine met 3 el water in een pannetje, voeg het aan het kwarkmengsel en schep het mengsel over de bodem in de springvorm.
Laat de kwarktaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en garneer de kwarktaart tot slot met gehakte chocolade, wat extra salty karamelsaus en frambozen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, salty, caramel, taart, karamel,