Ingrediënten
- 100 g peer
- 30 g gesmolten roomboter
- 200 g amandelmeel (klik)
- 75 g Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- 15 g peer
- 5 g puurste chocolade
- 2 g amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Pureer de peer en meng het met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) tot een egaal mengsel en schep het in een springvorm (20diacm).
Snijd de peer voor de topping in dunne plakjes en de chocolade in kleine blokjes. Leg de plakjes peer bovenop het perentaartje en strooi de chocoladeblokjes en het amandelschaafsel over het geheel.
Bak de taart 25 a 30 minuten in de oven.
Het taartje is heeeerlijk met een toefje slagroom.
Notities
Het is ook erg lekker om de chocolade door het mengsel te mengen!