Koolhydraatbeperkt perentaartje!

Deze week heb ik een perentaartje gemaakt voor de Challenge!
Het taartje is eenvoudig om te maken en makkelijk aan te passen naar smaak. Vervang bijvoorbeeld peer met appel en voeg cacaopoeder of kaneelpoeder toe aan het mengsel. Zooooo lekker!
Als je liever geen peer eet omdat je strenger koolhydraatarm eet, kan je de peer zelfs vervangen door rood fruit!

Klik hier voor meer taart recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatbeperkt perentaartje!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 3.8 g khd per stuk

Ingrediënten

Topping:

  • 15 g peer
  • 5 g puurste chocolade
  • 2 g amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Pureer de peer en meng het met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) tot een egaal mengsel en schep het in een springvorm (20diacm).
Snijd de peer voor de topping in dunne plakjes en de chocolade in kleine blokjes. Leg de plakjes peer bovenop het perentaartje en strooi de chocoladeblokjes en het amandelschaafsel over het geheel.
Bak de taart 25 a 30 minuten in de oven.

Het taartje is heeeerlijk met een toefje slagroom.


Notities

Het is ook erg lekker om de chocolade door het mengsel te mengen!

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

22 Comments

  1. Avatar foto

    Vraagje,
    Ik heb vorig jaar in Spanje perenchocoladetaart gegeten, bestaande uit alleen peren en chocolade. Helaas kan ik daar geen recept van vinden- blij met jouw recept met amandelmeel , maar denk je dat ik die eruit kan laten en zo toch de Spaanse versie zou kunnen maken?
    Zelf nog niet uitgeprobeerd
    Groet Josien

    • Avatar foto

      Ohh dat klinkt lekker Josien! Ik weet alleen niet goed hoe dat Spaanse taartje in elkaar zit dus kan niet zo goed antwoord geven op je vraag. Heeft het een naam of heb je een foto?

    • Avatar foto

      Net uit de oven gehaald, ziet prachtig uit en ruikt heerlijk! Bedankt Oahn

  2. Avatar foto
    Particulier

    Kan ik de sukrin vervangen door vloeibare zoetstof? En wat is dan de verhouding.

  3. Avatar foto

    Hallo Oahn, hoe groot is de vorm die je gebruikt hebt?

    Liefs Petra

    • Avatar foto

      Het staat in de bereidingswijze! 🤗 20diacm

    • Avatar foto

      Hoi, kan ik de havermeel vervangen voor iets anders zoals kokosmeel, amandelmeel (of een ander koophydraatarme meel?). En zo ja, hoeveel gram moet dat zijn? Meestal qls ik alleen met amandelmeel bak wordt het redelijk droog…
      En 2e vraag, kan ik de griekse yoghurt vervangen voor kokosyoghurt?

      Bedankt!

      • Avatar foto

        Ja je kunt bijvoorbeeld gemalen hazelnoten gebruiken. En Griekse yoghurt kun je prima vervangen met kokosyoghurt hoor! 🙂

        Groetjes Oanh

  4. Avatar foto

    Als je in plaats van peer rood fruit gebruikt,dacht ik dat je dan iets meer griekse yoghurt moet toevoegen. Klopt dat?

  5. Avatar foto

    🙈

  6. Avatar foto

    Als je hem met appel wilt maken doe je dan kleine stukjes appel of pureer je dat ook?

  7. Avatar foto

    sjemigdepemig wat sloom van mij…. taartje staat in de oven en het steelpannetje met de gesmolten boter staat nog op het fornuis… Hoop dat ie toch te eten zal zijn 🙁

  8. Avatar foto

    Wat een heerlijk taartje Oanh!
    We hebben gesmuld en mét slagroom. Dank voor het recept👍

  9. Avatar foto

    Ik heb hem net gemaakt met 0% suiker appelmoes erdoor en meer sukrin gold het is echt heel erg lekker geworden!

  10. Avatar foto
    Lia van de Graaf

    Net gemaakt en hij is verrukkelijk! Dank je wel voor je heerlijke recept❤️

  11. Avatar foto

    Het is geweldig gelukt en het smaakt heerlijk.

  12. Avatar foto

    Jammer dat je niet de voedingswaarde kilocalorieën vermeld.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.