Deze week heb ik een perentaartje gemaakt voor de Challenge!
Het taartje is eenvoudig om te maken en makkelijk aan te passen naar smaak. Vervang bijvoorbeeld peer met appel en voeg cacaopoeder of kaneelpoeder toe aan het mengsel. Zooooo lekker!
Als je liever geen peer eet omdat je strenger koolhydraatarm eet, kan je de peer zelfs vervangen door rood fruit!
Klik hier voor meer taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatbeperkt perentaartje!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 3.8 g khd per stuk
Ingrediënten
- 100 g peer
- 30 g gesmolten roomboter
- 200 g amandelmeel (klik)
- 75 g Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- 15 g peer
- 5 g puurste chocolade
- 2 g amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Pureer de peer en meng het met de rest van de ingrediënten (behalve de topping) tot een egaal mengsel en schep het in een springvorm (20diacm).
Snijd de peer voor de topping in dunne plakjes en de chocolade in kleine blokjes. Leg de plakjes peer bovenop het perentaartje en strooi de chocoladeblokjes en het amandelschaafsel over het geheel.
Bak de taart 25 a 30 minuten in de oven.
Het taartje is heeeerlijk met een toefje slagroom.
Notities
Het is ook erg lekker om de chocolade door het mengsel te mengen!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Vraagje,
Ik heb vorig jaar in Spanje perenchocoladetaart gegeten, bestaande uit alleen peren en chocolade. Helaas kan ik daar geen recept van vinden- blij met jouw recept met amandelmeel , maar denk je dat ik die eruit kan laten en zo toch de Spaanse versie zou kunnen maken?
Zelf nog niet uitgeprobeerd
Groet Josien
Ohh dat klinkt lekker Josien! Ik weet alleen niet goed hoe dat Spaanse taartje in elkaar zit dus kan niet zo goed antwoord geven op je vraag. Heeft het een naam of heb je een foto?
Net uit de oven gehaald, ziet prachtig uit en ruikt heerlijk! Bedankt Oahn
Kan ik de sukrin vervangen door vloeibare zoetstof? En wat is dan de verhouding.
Ik zou het een beetje op gevoel doen! Elk zoetstof heeft weer een eigen zoetkracht 🤗
Hallo Oahn, hoe groot is de vorm die je gebruikt hebt?
Liefs Petra
Het staat in de bereidingswijze! 🤗 20diacm
Hoi, kan ik de havermeel vervangen voor iets anders zoals kokosmeel, amandelmeel (of een ander koophydraatarme meel?). En zo ja, hoeveel gram moet dat zijn? Meestal qls ik alleen met amandelmeel bak wordt het redelijk droog…
En 2e vraag, kan ik de griekse yoghurt vervangen voor kokosyoghurt?
Bedankt!
Ja je kunt bijvoorbeeld gemalen hazelnoten gebruiken. En Griekse yoghurt kun je prima vervangen met kokosyoghurt hoor! 🙂
Groetjes Oanh
Als je in plaats van peer rood fruit gebruikt,dacht ik dat je dan iets meer griekse yoghurt moet toevoegen. Klopt dat?
Jaaa anders kan het wat droger uitpakken!🤗
🙈
Als je hem met appel wilt maken doe je dan kleine stukjes appel of pureer je dat ook?
Ook pureren ja! 🤗
sjemigdepemig wat sloom van mij…. taartje staat in de oven en het steelpannetje met de gesmolten boter staat nog op het fornuis… Hoop dat ie toch te eten zal zijn 🙁
Wat een heerlijk taartje Oanh!
We hebben gesmuld en mét slagroom. Dank voor het recept👍
Wat leuk zeg!! Fijn dat je hebt genoten 🥰
Ik heb hem net gemaakt met 0% suiker appelmoes erdoor en meer sukrin gold het is echt heel erg lekker geworden!
Klinkt heerlijk Kristen! 🥰
Net gemaakt en hij is verrukkelijk! Dank je wel voor je heerlijke recept❤️
Het is geweldig gelukt en het smaakt heerlijk.
Jammer dat je niet de voedingswaarde kilocalorieën vermeld.