Omschrijving
Je kunt de appeltaart ook maken in de oven maken met deze springvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g appel
- 3 eieren
- 75 g gesmolten roomboter
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 275 g amandelmeel (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Snijd de appels in blokjes en houd een beetje over voor de garnering. (ik heb de appel in dunne schijfjes gesneden voor de garnering)
Meng vervolgens de blokjes appel en alle andere ingrediënten in de binnenpan van de slowcooker en garneer de taart met de appelschijfjes.
Ik heb er nog extra kaneel en bruine suikervervanger over gestrooid.
De hele taart heb ik 5 uur in de Slowcooker gekookt op low.
Het verbaasde mij dat ik de Slowcooker niet heb hoeven in te vetten.
Notities
Gebruik bakpapier om de taart makkelijk uit de slowcooker te krijgen.
Je kunt altijd meer stukjes appel toevegen aan het mengsel!
Als je geen slowcooker hebt, bak je de taart 25 a 30 minuten in de oven op 175 in deze springvorm.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, appel, taart, slowcooker, gebak,