Hoe leuk is het om een taart te maken met de slowcooker! Het makkelijkst is om een vel bakpapier in de slowcooker te plaatsen zodat je de taart weer makkelijk uit de vorm krijgt.
Klik hier voor meer taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKoolhydraatbeperkte appeltaart uit de slowcooker!
- Bereidingstijd: 5,5 uur
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 4.5 g khd per punt
Omschrijving
Je kunt de appeltaart ook maken in de oven maken met deze springvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g appel
- 3 eieren
- 75 g gesmolten roomboter
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 275 g amandelmeel (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Snijd de appels in blokjes en houd een beetje over voor de garnering. (ik heb de appel in dunne schijfjes gesneden voor de garnering)
Meng vervolgens de blokjes appel en alle andere ingrediënten in de binnenpan van de slowcooker en garneer de taart met de appelschijfjes.
Ik heb er nog extra kaneel en bruine suikervervanger over gestrooid.
De hele taart heb ik 5 uur in de Slowcooker gekookt op low.
Het verbaasde mij dat ik de Slowcooker niet heb hoeven in te vetten.
Notities
Gebruik bakpapier om de taart makkelijk uit de slowcooker te krijgen.
Je kunt altijd meer stukjes appel toevegen aan het mengsel!
Als je geen slowcooker hebt, bak je de taart 25 a 30 minuten in de oven op 175 in deze springvorm.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, appel, taart, slowcooker, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hoe haal je de taart uit de slowcooker?
Hoi hoi, ik heb sukrin+ in huis. Hoeveel zou ik daarvoor nodig hebben? Of heb ik bij dit recept ook echt sukrin gold nodig?
Ik lees 150 gram appel…. is dat niet heel weinig? Voor een taart van 8 punten is het nog geen 20 gram appel, lijkt me dat je er dan nauwelijks iets van proeft.
Helaas niet gelukt in de slowcooker taart was na 5 uur op low aangebrand aan de randen.en zat vast aan de bodem.
Middenin wel oke smaak was daarvan prima. Ik ga hem nog wel eens proberen maar dan wat minder lang, en toch maar invetten en een bakpapiertje gebruiken
Ohhh welke slowcooker gebruik je Arjan? Die van mij had geen problemen :/
Ik heb deze gemaakt vandaag maar het (beslag) bleef erg droog en korrelig .? Lijkt mij niet echt op taart of cake beslag ..? Ben van beroep bakker maar goed taart uit de slowcooker is anders natuurlijk maar klopt dat.?
Dat klopt zeker niet. Als baksels droog en korrelig zijn zou ik er meer Griekse yoghurt bij doen.
Groetjes!
Kan je ook andere meel gebruiken ipv amandelmeel.
Kan je ook een ander soort meel gebruiken ipv amandelmeel
Ik heb vandaag de taart gemaakt. Op de foto gezien dat wij dezelfde slow cooker hebben alleen de mijne was wel erg donker aan de onderkant en zijkant. 5 uur is wat mij betreft iets te lang. Maar….. Hij is heerlijk!
Hi, mocht ik hem in de oven willen doen, welke maat springvorm kan ik dan het beste gebruiken?
Hallo, heb geen slowcooker dus gebruik ik de oven. Maar hoe groot moet de springvorm zijn?
Oeps 🙊 Zie net dat dit een berichtje van 2018 was 🫣👻
Ma ik ga het toch nog maken hoor.
Dankjewel Oanhskitchen.😋😘
★★★★★
Ik doe altijd een theedoek om de deksel als je een taart of iets dergelijks in de slowcooker bakt om het condensvocht op te vangen. Ik las dit niet in het recept.
Jammer genoeg is de buitenkant zwart… van binnen ok en een lekkere smaak. Heb 2e keer 4 uur op low gedaan maar nog altijd zwarte buitenkant (Slowcooker: Russell Hobbs). Misschien geen bakpapier gebruiken?
★★★★
Helaas krijg ik hem ook niet uit de slowcooker