Omschrijving
Ik heb de taart gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 35 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 150 Griekse yoghurt
- 250 g amandelmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 40 g cacaopoeder
- 300 ml slagroom
- 300 g kersen
- 10 g erythritol (klik)
- 15 g puurste chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits te eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng vervolgens de eidooiers met de erythritol en vanille.
Voeg de Griekse yoghurt, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zout en cacaopoeder toe.
Meng het luchtig bij het stijfgeklopte eiwit, vet de springvorm in en giet het in de springvorm.
Bak de cake ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.
Snijd de cake nadat hij is afgekoeld in 3 plakken.
Verwijder de pitten uit de kersen en giet eventueel 2 el kirsch over de kersen.
Klopt ondertussen de slagroom stijf met de erythritol.
Verdeel de slagroom over de 3 plakken cake en verdeel de kersen over 2 plakken.
Houd 8 kersen over voor bovenop de taart.
Leg de plakken bovenop elkaar en verdeel de overige 8 kersen op de taart.
Hak tot slot de chocolade in stukjes en strooi het met eventueel extra cacaopoeder bovenop de taart.