Koolhydraatbeperkte schwarzwälder ohne kirsch torte!

Deze week heb ik deze beauty van een schwarzwälder ohne kirsch torte gemaakt!
Een mond vol, maar eigenlijk is het gewoon een Duitse klassieke chocoladetaart met kersen, kirsch en slagroom. Het is een koolhydraatbeperkte taart door de kersen (wat is een schwarzwälder ohne kirsch torte immers zonder kersen), maar als je die wilt vervangen met ander fruit, is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk. Ikzelf heb er geen Kirsch in gedaan omdat ik niet van alcohol houd. Als je strenger koolhydraatarm eet is het aan te raden om het weg te laten, alhoewel ik het prima vind kunnen omdat je er maar weinig van nodig hebt. Hij is OVERHEERLIJK en een perfecte basis voor allerlei andere taarten en gebakjes!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatbeperkte schwarzwälder ohne kirsch torte!

  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 8,6khd per punt

Omschrijving

Ik heb de taart gebakken met deze bakvorm.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits te eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng vervolgens de eidooiers met de erythritol en vanille.
Voeg de Griekse yoghurt, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, zout en cacaopoeder toe.
Meng het luchtig bij het stijfgeklopte eiwit, vet de springvorm in en giet het in de springvorm.
Bak de cake ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.
Snijd de cake nadat hij is afgekoeld in 3 plakken.
Verwijder de pitten uit de kersen en giet eventueel 2 el kirsch over de kersen.
Klopt ondertussen de slagroom stijf met de erythritol.
Verdeel de slagroom over de 3 plakken cake en verdeel de kersen over 2 plakken.
Houd 8 kersen over voor bovenop de taart.
Leg de plakken bovenop elkaar en verdeel de overige 8 kersen op de taart.
Hak tot slot de chocolade in stukjes en strooi het met eventueel extra cacaopoeder bovenop de taart.

 


Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.