Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 75 g asperges
- 1 ei
- 30 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 75 g Hüttenkäse
- 75 g geraspte kaas
- 35 g creme fraiche
- snufje Italiaanse kruiden
- snufje peper
- 25 g parmaham
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de onderkant van de asperge, schil het met een dunschiller en kook het enkele minuten beetgaar in een pannetje met water.
Meng het ei met de amandelmeel, xanthaangom, Hüttenkäse en kaas tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel in een springvorm en bak de bodem 20 minuten in de oven.
Scheur de parmaham in stukjes.
Smeer de creme fraiche over de bodem en verdeel de asperges en parmaham erover.
Strooi de Italiaanse kruiden, peper en nog wat geraspte kaas over de flammkuchen en bak het weer 15 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: flammkuchen, asperges, ham, zalm, koolhydraatarm, glutenvrij, pizza,